Laddar evenemang
  • Evenemanget har varit.

Digital visning: I spåren av Vasa

24 mars, 18:00 - 19:00

120 kr

Följ med in i vasaborgen Gripsholm och upptäck spåren av Gustav I och hans söner. På nära håll får du se miljöerna och detaljerna som tar oss tillbaka till 1500-talet.

Gripsholm har byggts till och om flera gånger, men det är fortfarande den gamla vasaborgen med höga torn, tjocka murar och mörka valv som sätter sin prägel på slottet. I kväll tar slottsuppsyningsman Jim Sjöberg med oss på en vandring genom slottets vasamiljöer.

Du ser den bäst bevarade 1500-tals miljön i Sverige och får en unik chans att uppleva Hertig Karls kammare inifrån. Titta in i studerkammaren och smyg digitalt in i vasafamiljens barnkammare. Miljöer som vanligen inte är tillgängliga för besökaren visas och Jim Sjöberg hjälper oss att skala bort lagren av senare tiders arkitektur och spår – och vasaborgen får framträda som den såg ut vid uppförandet 1537.

Biljetterna släpps torsdag 25 februari. Visningen är en direktsändning och du är välkommen att ställa frågor under programmet. Du får en länk till programmet när du köpt biljett som du köper HÄR.

Mer information om den digitala visningen här:
Digital visning: I spåren av Vasa – Kungliga slotten (kungligaslottet.se)

Foto: Kungl. Hovstaterna

Detaljer

Datum:
24 mars
Tid:
18:00 - 19:00
Pris:
120 kr
Evenemangskategori:

Arrangör

Gripsholms Slott
Telefon:
0159-101 94
Webbplats:
https://www.kungligaslotten.se/vara-besoksmal/gripsholms-slott.html

Plats

Digital visning

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela