Laddar evenemang

EN HYLLNINGSKVÄLL TILL MINNE AV MAGNUS LINDBERG

21 maj, 20:00

300 kr

Magnus Lindberg föddes i Näshulta (Sörmland) den 21 maj 1952.
I 20 års åldern flyttade han från landet (hans far var bonde) till Stockholm. Där startade hans musikkarriär, som kom att sträcka sig över nästan fem decennier.

Han började som trubadur tillsammans med Gunnar Ekman under namnet ” Vi två”. Därefter var han medlem i bandet Landslaget. Efter medverkan i Schlagerfestivalen med Landslaget bestämde Magnus sig för att gå vidare, han var inte bekväm i sammanhanget.

Magnus låtskatt finns förvarat i det som kom att bli 14 soloalbum. På 90- talet var han medlem i Grymlings. Magnus enda kommersiella framgång. När Magnus var döende lovade producenten Kjell Andersson att göra allt som stod i hans makt att föra Magnus musik vidare. Och så blev det. En sk. hyllningsplatta kommer efter ett enormt arbete snart finnas i fysisk mening .

Den 21 maj skulle Magnus fyllt 70 år.
Ett antal fantastiska musikanter vill vara med att fira detta.

Anna Stadling
MahRoot
Sophie Zelmani
Toni Holgersson
Cecilia Thorngren
Eric Palmqwist

Anledningen till att kvällen äger rum just på Skottvångs gruva är att Magnus kände sig totalt hemma och bekväm där. Han bokstavligen njöt av hela sammanhanget. Ägarinnan Maria Bystedt är lika varm som sträng, personlighetsdrag som passade Magnus”.

– Larissa Aggerborg Lindberg

Detaljer

Datum:
21 maj
Tid:
20:00
Pris:
300 kr
Evenemangskategori:

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela