Laddar evenemang
  • Evenemanget har varit.

Ewert Ljusberg

13 juli, 20:00 - 22:00

Bättre kunde det knappast börja. Ewert Ljusberg föddes på fredsdagen den 7:e maj 1945 i Hede, Härjedalen. 61 år senare erhöll han Cornelisstipendiet. Mellan dessa två punkter ligger bland annat Årets överraskning med tillhörande stipendium i Västervik 1971, Fred Åkerströmstipendiet, SKAP-stipendium, Ferlinstipendiet 2003, nio egna skivor plus nästan lika många tillsammans med andra artister, framträdanden vid visfestivaler, medverkan i en mängd radio- och TV-program och Riksteaterns uppsättning av ”Joe Hill, mannen som aldrig dog” samt en bok och ett häfte med dikter och sånger på härjedalsdialekt. Under tretton år 1983 – 1996 gjorde han sig känd och folkkär för en bred allmänhet som parhäst till Margareta Kjellberg i TV-programmet ”Har du hört den förut?”. Och så har det fortsatt. 2008 tilldelades han exempelvis Ulf Peder Olrog-stipendiet för sin långa och uppskattade gärning.

Ewert Ljusberg är en av våra största vissångare och underhållare. Med sin starka karisma och sina roande och tänkvärda program lockar han publiken ut på vådliga färder mellan komik och tragik. Juryn som gav honom Fred Åkerströmstipendiet 1989 beskrev honom som ”en fullödig konstnär och entertainer som tar ut svängarna med en repertoarbredd och röstresurser som speglar viskonstens alla möjligheter från finstämd lyrik till frustande burleskeri, från kraftfull dramatik och medmänskligt engagemang till dialektala klurigheter och träffsäkra parodier”.

Missa inte en estradör av rang och som dagen till ära också tillägnar stor del av repertoaren med att hylla en av kolarlivets stora berättare – Dan Andersson.

Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset).
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.
Endast konsertbiljett: 220 kr

Detaljer

Datum:
13 juli
Tid:
20:00 - 22:00
Evenemangskategori:

Arrangör

Skottvångs Grufva
Telefon:
0158-259 00
E-post:
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Plats

Skottvångs Grufva
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
Telefon:
0158-259 00
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela