Laddar evenemang
  • Evenemanget har varit.

Flamencovandring med flamencofredag och sörmländska läkerheter

24 juli, 19:00 - 21:00

350 kr

Kom och upplev en färgglad palett av flamenco i toppklass med några av Sveriges mest framstående flamencos! Första delen av kvällen vandrar du tillsammans med en grupp en bit på Sörmlandsleden och Skottvångs konstrunda – Art in the Green Box – samt runt de gamla gruvhålen med två flamencostopp på ca 20-30 min vardera på vägen. Andra delen av kvällen sker vid värdshusets utomhusscen med mer flamenco och du serveras en tapasplanka fylld med Sörmländska läckerheter.

Under vandringens gång får du, utöver vacker Sörmländsk natur och kort information om Skottvångs gruvhistoria, möta levande flamencolegenden Eva Möller som läser utvalda översättningar av flamencoverser ur den nyligen utgivna boken Recital – rop som går i arv. Vandringen fortsätter med ett utdrag ur föreställningen Carmen Recycled som fick sin premiär
tidigare i år i Scenkonst Sörmlands produktion, en återvunnen upplevelse om makt, kärlek och att äga rätten till sin berättelse. Sedan är det dags att återvända till Skottvångs Grufvas härliga uteservering och njuta av den lokala tapas-brickan och kvällen avslutas med Erik Steen Flamenco Fusion på stora scenen och en grand finale där alla artister medverkar.

Medverkande:
Eva Möller (recitation)
Annika Heed (skulptur)
Carina Stenberg (klassisk sång)
Afra Rubino (gitarr)
Kai Sundquist (träblås)
Pia del Norte (dans)
Erik Steen (gitarr)
Johan Alenius (träblås)
Bengan Jonasson (bas)
Fredrik Gille (slagverk)

Pris för konsert och tapasplanka 350:-

Flamencovandringen ges i samarbete med Skottvångs Grufva, GIG – Groove i Gnesta, FlamencoFredag, LP Flamenco, Östra Sörmlands Gruvförening och Art in the Green Box. Med stöd av KulturRådet och Spanska Ambassaden.

Detaljer

Datum:
24 juli
Tid:
19:00 - 21:00
Pris:
350 kr

Arrangör

Skottvångs Grufva
Telefon:
0158-259 00
E-post:
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Plats

Skottvångs Grufva
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
Telefon:
0158-259 00
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela