Laddar evenemang

KNOCK OUT GREG & THE SCANDINAVIAN BLUE FLAMES

1 april, 20:00 - 21:00

250 kr

 

Lördag 1 april 20.00
KNOCK OUT GREG & THE SCANDINAVIAN BLUE FLAMES
Missa inte ’Bygdens Son’ på hemmaplan!

Greger ”Knock-Out Greg” Andersson har dragit ihop ett nytt stjärnspäckat band, Knock-Out Greg & the Scandinavian Blue Flames! Den här gången låter det lite mer back-to-the-roots-blues med lite old school soul som extra krydda!

Greger startade sitt första bluesband på 1980-talet i Gnesta, bandet som
småningom utvecklades till det legendariska Knock-Out Greg & Blue Weather. De var ett av de flitigaste turnerande banden i Sverige och Europa under över ett decennium. Knock-Out Greg & Blue Weather släppte 6 album och samarbetade på olika sätt med flertalet internationella artister. Bandet spelade också in grammisnominerade ”Let Me Get Over It” med ikonen Sven Zetterberg, och de gjorde även mängder med spelningar tillsammans med honom.

I Scandinavian Blue Flames återfinns, som oftast, Gregers bror Marcus ”Little Mark” Andersson på trummor, känd inom genren som en av de svängigaste och mest kunniga trumslagarna i Europa. Tillsammans har Greger och Marcus gjort tusentals gig över hela världen. På kontrabas finner vi eldsjälen och krutpaketet Lars Näsman, som bland annat varit en stor drivkraft i bandet Trickbag. Lars är känd för sitt precisa basspel och energirika uttryck, och har genom året spelat med de flesta inom branschen, inte bara i Europa, utan även i USA.

Piano trakteras av Fredrik von Werder. Greger och Fredrik började spela tillsammans redan i småskolan eftersom dom växte upp på samma gata i Gnesta. Fredrik var med i dom tidiga Knock-Out Greg uppställningarna och spelade under många år med Sven Zetterberg och Trickbag. Sist, men långt ifrån minst, hittar vi Tomi Leino från Finland på gitarr. Tomi har gjort sig ett namn världen över och är en av de främsta och mest mångsidiga bland bluesgitarrister. Tomi har sitt eget band Tomi Leino Trio, men har också setts och hörts flitigt med Trickbag och ett flertal amerikaner på turné i Europa.

Knockout Greg & the Scandinavian Blue Flames är ett stjärnlag, ett dream team eller kalla det vad du vill, men en bättre line-up inom musikstilen hittar ni helt enkelt inte i Skandinavien.

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Entré: 250:-

Detaljer

Datum:
1 april
Tid:
20:00 - 21:00
Pris:
250 kr
Evenemangskategori:

Arrangör

Skottvångs Grufva
Telefon:
0158-259 00
E-post:
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Plats

Skottvångs Grufva
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
Telefon:
0158-259 00
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela