Laddar evenemang
  • Evenemanget har varit.

Svenska klassiker och lite opera

6 augusti, 17:00 - 18:10

190 kr

Gripsholm gästas av tenoren Daniel Johansson och pianisten Magnus Svensson. De bjuder på sånger och pianosolon ur den svenska musikskatten liksom en och annan operaaria.

Under konserten framför de charmiga och kompetenta musikerna Daniel Johansson och Magnus Svensson både sånger och pianosolon ur den svenska musikskatten, av Hugo Alfvén och August Söderman; sånger ur Jussi Björlings repertoar. Dessutom får vi höra några operaarior av till exempel Puccini, när duon släpper loss i Rikssalen på Gripsholms slott.

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han har musicerat med ett stort antal sångare, bland andra Elin Rombo och Ingrid Tobiasson som ju är bekanta för Gripsholmspubliken. Han har varit knuten till musikverksamheten på Kungliga slottet i Stockholm och är i år aktuell med två romansskivor.

Daniel Johansson är hovsångare och har ett digert CV på operascenerna runt om i Europa och USA. Han har med stor framgång gestaltat Don José i Carmen (Bizet), Tamino i Trollflöjten (Mozart) och Tristan i Tristan och Isolde (Wagner). På konsertscenerna har han också gjort en rad framträdanden, ofta i de stora sammanhangen.

 

Biljetter kan förköpas via länken:

https://kungligaslotten.actorsmartbook.se/default.aspx?category=3&event=393

Eventuella överblivna biljetter säljs i entrén.

 

Foto: Nadja Sjöström/Peter Knutsson

Detaljer

Datum:
6 augusti
Tid:
17:00 - 18:10
Pris:
190 kr
Evenemangskategori:

Plats

Gripsholms Slott
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
Telefon:
0159-101 94
Webbplats:
https://www.kungligaslotten.se/vara-besoksmal/gripsholms-slott.html

Arrangör

Gripsholms Slott
Telefon:
0159-101 94
E-post:
Webbplats:
https://www.kungligaslotten.se/vara-besoksmal/gripsholms-slott.html

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela