Laddar evenemang

Trettioåriga kriget

18 maj, 20:00 - 22:00

220 kr

Trettioåriga Kriget bildades 1970 i Saltsjöbaden utanför Sockholm och räknas som ett av Sveriges absolut ledande band inom den tyngre progressiva rocken. Bandet gav ut 5 album under 70-talet, bl.a. den andra LP:n ”Krigssång”, som numera betraktas som en klassiker inom genren. En månadslång Englandsturné 1976 gav bandet gensvar i engelska musiktidningen Melody Maker både i form av lysande recensioner och utnämning till ”Next Year’s Hope”!

Efter att bandet lagt ner vaknade i början av 90-talet intresset på nytt och de gamla LP-skivorna började återutgivas på CD. Flera svenska band uppstod som hämtade sin inspiration ur ”Krigets” musik, t.ex. Änglagård och Landberk. 2003 kom så det nyinspelade albumet ”Elden av år” som var bandets återkomst till musikscenen efter mer än 20 års frånvaro. Det fick ett översvallande mottagande både här hemma och utomlands. Flera recensenter utnämnde det till ett av de bästa återföreningsalbum som gjorts! Sedan dess har Trettioåriga kriget släppt ytterligare tre album och ett fjärde är på väg.

Efter spelningen i Skottvång bär det av till USA för konsert på Sea Prog Fest i Seattle, och senare i höst till Progtoberfest i Chicago…

Trettioåriga Kriget är:
Stefan Fredin – basgitarr, sång
Dag Lundquist – trummor, bakgrundssång
Robert Zima – sång, gitarr
Christer Åkerberg – gitarr
Mats Lindberg – keyboards, sax
Olle Thörnvall – texter
Johan Gullberg – visuell design

www.trettioarigakriget.com

https://www.facebook.com/trettioariga.kriget

Detaljer

Datum:
18 maj
Tid:
20:00 - 22:00
Pris:
220 kr
Evenemangskategori:

Arrangör

Skottvångs Grufva
Telefon:
0158-259 00
E-post:
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Plats

Skottvångs Grufva
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
Telefon:
0158-259 00
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela