Laddar evenemang

World’s Children Prize

22 april - 29 april

Årets World’s Children’s Prize-vecka pågår 22-29 april. WCP-ceremonin på Gripsholms slott hålls 26 april. Den leds av barn från 15-talet länder, som är experter på barnets rättigheter genom sina egna livserfarenheter. Drottning Silvia hjälper dem att dela ut priserna. De tre barnrättshjältar som kommer till Mariefred för att hedras i år är:

– Rosi Gollmann, Tyskland, 90 år, som under sin 50-åriga kamp räddat tiotusentals indiska flickor från att dödas vid födseln och stött utsatta barn i Indien och Bangladesh även på andra sätt.

– Manuel Rodrigues, Guinea Bissau, som är blind och sedan 20 år kämpar för att blinda och andra barn med funktionsvariationer ska få ett värdigt liv.

– Molly Melching, USA, som under flera decennier utfört banbrytande arbete mot könsstympning av flickor och barnäktenskap i Västafrika.

 

En av de tre utses i barnens världsomröstning Global Vote till mottagare av The World’s Children’s Prize for the Rights of the Child, medan de övriga två erhåller World’s Children’s Honorary Award.

Mer än 40 miljoner barn har sedan starten år 2000 deltagit i WCP-programmet. De har utbildats och stärkts som förändrare som står upp för medmänsklighet, alla lika värde, barnets rättigheter och demokrati.

 

Detaljer

Börjar:
22 april
Slutar:
29 april

Arrangör

World’s Children Prize
Webbplats:
http://worldschildrensprize.org/

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela