Laddar evenemang
  • Evenemanget har varit.

MARIT BERGMAN

22 oktober, 20:00

Marit Bergman är en flerfaldigt prisbelönt låtskrivare och artist som tog Sverige med storm när hon debuterade i början av 2000-talet. Sedan dess har hon släppt fem album, gjort egna radioprogram, skrivit musik till andra artister, teaterföreställningar och TV. Missa inte en av landets finaste artister!

Entré 300:-

Fredag 28 oktober 20.00
ROGER KARLSSON (duo)
Sångaren, gitarristen och låtskrivaren Roger Karlsson släpper nu sitt åttonde soloalbum – Mitt universum. Med låtar som ”Folket under broarna”, ”Under solen” och ”Spår” i bagaget är Karlsson redan etablerad på den svenska pop-rock- och visscenen. Min senaste platta, Gubbjävelvärld (2017), har ett tydligt budskap i form av ett politiskt ställningstagande i en alltmer rå och cynisk omvärld. Den här gången riktas fokus inåt och texterna målar minnets, livets och självförebråelsens bräckliga och nakna mönster, skriver han i en personlig presentation av nya albumet.

Roger Karlsson, som har sitt musikaliska ursprung i den tidiga punkvågen och spelat i kultförklarade Inferno och Tuk Tuk Rally, vänder den här gången blicken inåt och beskriver sin uppväxttid i Midsommarkransen och Alby, sina inre demoner och sin samtida vardag. Albumets titel antyder om det där inre universumet som ingen annan kan färdas i men som ändå går att känna igen och är allmängiltigt. På grund av coronarestriktionerna har releasen fått vänta. Vilken märklig tid det har varit, fylld av umbäranden och förluster. År som satt oss på prov och inse våra begränsningar och tillkortakommanden. Coronapandemin slog ner som en bomb i vår glättiga tillvaro när vi minst anade det och krympte våra vanemönster och perspektiv, berättar han.

Med sina karaktäristiska låtar som utgångspunkt, tillsammans med en ny bandkonstellation, slingrar sig musiken genom pop, folkrock, visa och jazz (obs, bara en smula) utan att fastna i något fack. Med en mer luftig och akustisk instrumentering hittade vi in i delvis ny musikalisk terräng, avslutar Roger.
Release i september 2022.

Entré 100:-

Detaljer

Datum:
22 oktober
Tid:
20:00
Event Categories:
,

Plats

Skottvångs Grufva
Skottvångs gruva 64792
Telefon:
0158-259 00
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Arrangör

Skottvångs Grufva
Telefon:
0158-259 00
E-post:
Webbplats:
http://skottvangsgrufva.com/

Visa alla evenemang

Facebook

Huvudsponsorer

Dela