Samarbetspartners:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Gå i Gustav Vasas fotspår runt Vasaborgen Gripsholm

3 maj 2023 kl. 08:00 - 30 september 2023 kl. 23:00

Gratis

Gå i Gustav Vasas fotspår runt Vasaborgen Gripsholm!
Den nya ’Vasapromenaden’ i appen ’Kungliga promenader’ guidar dig runt den storslagna Vasaborgen. Vid åtta stopp, varav sex finns i anslutning till slottet, berättas om Gustav Vasa och Vasaättens historia. Stoppen ger också inblick i några av de historiska höjdpunkter som ägt rum på slottet samt hur det byggts om, byggts ut och förändrats genom århundradena i takt med staden Mariefreds utveckling.
De fyra tornen – Vasatornet, Griptornet, Fängelsetornet och Teatertornet – har var och ett en betydelsefull del i slottets historia. Här berättas om var Erik XIV egentligen satt fängslad, om en spionkarta från 1560-talet, och var Gustav Vasa placerade skyttegångar och kanongluggar i borgens murar under den tid platsens militära betydelse var stor.

Texterna är på svenska och engelska och illustreras med historiska och nytagna bilder. Innehållet finns tillgängligt var du än befinner dig och kan läsas både före, efter och under ett besök på plats. Appen ’Kungliga promenader’ är gratis att ladda ned från App Store eller Google Play.

Detaljer

Start:
3 maj 2023 kl. 08:00
Slutar:
30 september 2023 kl. 23:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
, , ,
Webbplats:
https://www.kungligaslotten.se/artiklar-film-360/gripsholms-slott/2023-02-22-vasapromenad-i-gripsholms-slottspark.html

Arrangör

Gripsholms slott
Telefon
0159-101 94
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Gripsholms slott
Gripsholms slott
Mariefred, 647 31
+ Google Map