Samarbetspartners:
Laddar Evenemang

Kalkfest – 2dagars festival på Kalkudden

Datum och tid:

12 July 2024 kl. 15:00 - 13 July 2024 kl. 22:00

Då har vi äntligen artisterna på plats! GERD, Joshua Idehen, de clair, Adam Heldring & Johannes Räihä.
Här är årets spellista

————————————————–
GERD
Hittills i år har nykomlingen från Karlstad vunnit Framtiden Artist på P3 Guld, levererat en magisk konsert med Svenska Kammarorkestern följt av uppträdanden på Tysklands Ina’s Nacht, Reeperbahn Festival och Late Night Berlin. Nu står GERD redo att erbjuda den svenska publiken en oförglömlig upplevelse genom mörker och ljus under sin vårturné.
————————————————–
Joshua Idehen
Vårt egna husband! Joshua och Ludde har tjatat sen förra festivalen att de vill/kräver komma tillbaka! Det får dom. Inte alla som får hela publiken att sjunga med och resa sig och dans in i solnedgång. Sen sist har Joahus blivit.nominerad till ett manifestpris för årets video (lean to sin part II) Släppte ny EP i slutet av 2023 via Studion Barnhus
————————————————–
de clair
Indie/folk-artisten de clair debuterade i november 2023 med singeln “sleep with me on my birthday”, en låt där finstämd minimalism möter de clairs häpnadsväckande vokaler. Hon har sedan dess placerats i flertalet globala spellistor på Spotify och Apple Music, och lyfts fram i internationella Clash Magazine, The Line of Best Fit, NME, NPR Music: Bob Boilen, COLORS*STUDIOS och Lablogotheque. Debut-EP:n ”hiding mountains in the palm of my hand”, som släpptes 15 mars, skrevs och producerades av Clara själv tillsammans med grammisnominerade Jens Resch och världsfenomenet Jonny Coffer (Lykke Li, Beyoncé, Kendrick Lamar) i London.
Bakom de clair hittar vi Clara Rudelius, född och uppvuxen i en sydsvensk småstad. Vid tio års ålder tog hon upp gitarren för första gången och gick sakta över till den svarta, off-pitch flygeln som stod i vardagsrummet. Hon upptäckte kataloger av Nico, Leonard Cohen, Bob Dylan och Björk – som senare blev hennes främsta inspiration när hon började skriva och producera egen musik. Musik som är lika subtil som stärkande. Ett slags minimalistiskt förhållningssätt till indie/alternative och folk, med transparenta och tillika provocerande texter om världens orättvisor, vänskap, minnen och kärlekshistorier.
————————————————–
Adam Heldring
Adam Heldring släppte i snabb följd två EP:s och debutalbumet ”Mount Foreverest” som genererade stort intresse både hemma och internationellt. Fler än hundra livespelningar samt tv- och radioframträdanden i bland annat Sverige och USA följde. Han nominerades till musikpriset Rockbjörnen och spelade på festivaler i New York, Texas och Brighton. Det efterlängtade andra albumet ”Ports of Call” släpptes 2021 och kallades för ett av årets bästa albumsläpp av Tinsel Magazine.
————————————————–
Johannes Räihä
Örebro-sonen Johannes Räihä gjorde entre på den Svenska musikscenen 2018 med debut-EP:n ”Den varmaste kontinenten”, som bland annat innehöll Närkes inofficiella nationalanthem ”Sjöarna i Idaho”.
2021 släpptes hans debutalbum ”Om jag bara kunde bli naiv igen” och hyllades stort av en enad kritikerkår. GAFFA menade på att Johannes Räihä har ett ”personligt intryck som smittar av sig”, HYMN fyllde i med orden ”Fullbordar ett sympatiskt porträtt av den generation som fastnat i bubblan mellan sprudlande ungdomsdagar och borstat vuxenliv”.
Johannes Räihäs musikaliska uttryck kännetecknas av en rå avtäckning ärliga känsloyttringar där varje rad är ett innerligt utforskande av av den mänskliga erfarenheten, en ärlig bikt. I kombination med vemodigt Sverigefinskt emopop-sound levererar hans musik en bitterljuv melankolisk harmoni som lämnar ett stort avtryck i lyssnarnas hjärtan.

Cost:

250kr

Arrangörer

Strängnäs kommun

Flackerud Production AB

Hitta hit: