Samarbetspartners:
Laddar Evenemang

Konsert: Ladies Got the Blues

Datum och tid:

31 July 2024 kl. 20:00 - 22:00

Visste du att det inte var Elvis som först spelade in Hound Dog?

Ladies Got the Blues är ett kvinnligt musikerkollektiv som består av några av Sveriges absolut bästa blues-musiker. Bandet uppträder i olika konstellationer och sättningar där musiker och instrument kan variera från gig till gig! Lyxen av att ständigt få ha med olika talanger i ensemblen gör varje konsert till något speciellt och magiskt. En konsert med Ladies Got the Blues tar dig på en dynamisk resa från bräckligt och finstämt, till de svängigaste roots-grooven, spontana improvisationer och ett händerna-i-taket crescendo – allt i bluesens toner. Det är känslosamt och rörande, men också starkt, medryckande och framför allt inspirerande!

Ladies Got the Blues är en hyllning till de kvinnliga musiker som starkt bidragit till genrens utveckling genom historien. Kvinnor du känner igen – som Etta James, Nina Simone, Janis Joplin, Aretha Franklin, och Big Mama Thornton – men också kvinnor vars musikaliska gärning inte är lika välkänd eller dokumenterad som de manliga kollegornas: Ruth Brown, Sugar Pie SeSanto, Big Maybelle, Victoria Spivey, för att nämna några exempel. Efter en konsert med Ladies Got the Blues kommer du att ha hört några av dina favoritlåtar inom bluesen men förhoppningsvis går du också därifrån med ett helt gäng nya upptäckter.

2023 innebar ett intensivt turnerande som avslutades med ett slutsålt succégig på Fasching i Stockholm. 2024 firar Ladies Got the Blues sitt 10-års-jubileum.

Cost:

350kr

Arrangör

Skottvångs Grufva

Hitta hit:

Skottvångs Grufva

Skottvångs Grufva
Mariefred, 647 92