Samarbetspartners:
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Konsert: Livet Nord, Livets Orkester – Paperbird

25 maj kl. 20:00 - 22:00

250kr

Livet Nord är en hyllad prisbelönt violinist som inte räds att bryta gränser mellan olika genrer och kulturer. Med sitt nya soloprojekt ”Paperbird” visar hon upp ett brett spektrum av känslouttryck och en kreativ mix av olika influenser. Albumet har fått lysande recensioner.

Livet Nord besitter en helt unik musikalisk identitet och hennes omistliga sound hörs på över 60 album. Hon har turnerat internationellt sedan 25 år och medverkat i ett otal ensembler och projekt. I våras släppte hon sin rosade solodebut ”Paperbird” med 18 prominenta gästmusiker och musik att gråta, skratta, vila och dansa till. Mötet mellan mäktig tröstpolska, ilsken minimalism, andäktig begravningsmarsch, balkansväng och sprakande cirkusvals speglar rikt Livets stora variation och dynamik som musiker och kompositör.

”Paperbird” började med en poetisk cirkusföreställning, ”Ska det vara såhär??!” om en liten flicka som sörjer en död fågel. Livet Nord skrev musiken och medverkade i föreställningen. Våren 2023 fick musiken egna vingar och blev solodebuten Paperbird. Albumet pryds av en origami-koltrast – en fågel som sägs komma med dödsbud men som också står för tröst, mod, optimism och glädje. Precis som musiken. Den färgstarka ljudpaletten på albumet speglar Livets kärlek för möten mellan genrer och musikaliska uttryck.
Livet Nord har turnerat jorden runt med New Tide Orquesta och Kaja, varit verksam i en mängd grupper samt dans- och teaterföreställningar. Hon medverkar på minst 60 album och har utsetts till ”Årets Artist” på Folk- och världsmusikgalan. I år erhöll hon också SKAP-priset som kompositör!

Detaljer

Datum:
25 maj
Tid:
20:00 - 22:00
Kostnad:
250kr
Evenemang Kategorier:
, , ,
Webbplats:
https://skottvangsgrufva.com/maj-2024/

Arrangör

Skottvångs Grufva
Telefon
0158-259 00
E-post
info@skottvangsgrufva.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Skottvångs Grufva
Skottvångs Grufva
Mariefred, 647 92
+ Google Map