Samarbetspartners:
Laddar Evenemang
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Vasavisningar på Gripsholm

Vasavisningar på Gripsholm

Datum och tid:

23 September 2023 kl. 11:00 - 12:00

Vasajubileet uppmärksammas på Gripsholms slott med temavisningar om Gustav I, på plats i det slott som mer än något annat förknippas med Gustav Vasa och hans familj! Visningarna erbjuds fyra dagar i veckan perioden maj till september.

Onsdagar och lördagar kl. 11.00: Temavisningen ’Vasaborgen’
Vi tittar närmare på Gustav Vasas Gripsholm, det så kallade Högslottet, där de kraftiga murarna och slutna karaktären fortfarande finns kvar. Den inredning som var senaste mode på gamle kung Göstas tid blev i senare tiders smak urmodig och försvann till stor del. Men vi ska se på vad som finns kvar och hur de kungliga kan ha bott under kung Gustavs och drottning Margaretas tid.

Torsdagar och söndagar kl. 11.00: Temavisningen ’Vasa är alltid aktuell’
Ingen kung i Sveriges historia har en så grundmurad ställning som Gustav Eriksson av huset Vasa. Han är en portalfigur för Sveriges moderna historia; det självständiga, protestantiska arvriket som vi alltjämt lever i. I visningen ”Vasa är alltid aktuell” tittar vi närmare på Gustavs betydelse, traditionerna som är knutna till hans person och hans osannolika förmåga att dyka upp i samtiden, alltid aktuell.

Gripsholms slott är öppet dagligen samma period, att utforska på egen hand. Visningarna kostar 30 kr. Entréavgift till slottet tillkommer. Utöver Vasavisningar erbjuds slottsvisningar och familjevisningar, läs mer om Gripsholms program på Kungligaslotten.se

Hitta hit:

Gripsholms slott

Gripsholms slott
Mariefred, 647 31