Samarbetspartners:

Äta i Mariefred

Njut av god mat och dryck

I Mariefred finns ett rikt utbud av caféer och matställen för allas smaklökar. Här hittar du allt från utsökt kaffe latte till mathantverkare med stort fokus på råvaror och presentation. Du väljer själv om du vill inmundiga på bryggor, uteserveringar eller i historisk värdshusmiljö. Allt efter vad du vill äta och vilken vy du vill ha.
Annas Hembageri på Hammarvägen 2 i Mariefred utsågs 2015 och 2016 till årets fikaställe, Sveriges bästa café i White Guide Café 2016 och 2017. Här bakas det mustigt och gott surdegsbröd och smarrigt kaffebröd på ekologiska och/eller närproducerade ingredienser.
Adress: Hammarvägen 2, Mariefred
Tel: 0159–318 18
En liten butik med fokus på lokalt mathantverk. Här finner du ost, chark och många andra trevliga delikatesser. Varmt välkomna till oss på Munkhagsgatan 4 i Mariefred.
Adress: Munkhagsgatan 4
Café/konditori med hembakat och lättare maträtter, t.ex matpajer, sallader och smörgåsar. Har du inte provat vår räksmörgås måste du göra det. Både prisvärd och supergod. Sommartid öppnar vi en stor glasskiosk och våffelservering. Du hittar oss på Rådhustorget i Mariefred.
Adress: Kyrkogatan 11, Mariefred
Tel: 0159-121 10
I pittoreska Mariefred hittar ni trädgårdscaféet Callanderska Gården Schweizeri. Här kan ni njuta av matiga rätter, goda smörgåsar, läskande drycker och så klart kaffe och te. Gör ett besök i vävstugan och njut av dofterna i örtträdgården. Här finns även Mariefreds Hembygdsförenings loppis och vår shop för den som är på jakt efter ett fynd.
Adress: Kyrkogatan 1, Mariefred
På Gripsholms Värdshus, vårt historiska hotell invid Mälaren i Mariefred, kan ni njuta av en rogivande weekend & god mat i någon av våra vackra matsalar eller i vår anrika bakficka, Skänken i Sörmland.
Adress ej angiven
Tel: 0159-34750
Grill och bar mitt i idylliska Mariefred som erbjuder vällagat snabbt gott och enkelt. Såklart har vi något för barnen både mat och dessert. Vi har fullständiga rättigheter och trädgårdsbar på sommaren med livemusik. Varmt välkomna!
Adress ej angiven
Familjär och hjärtlig bistro med fokus på bra mat och dryck i inbjudande atmosfär. Bra vin, stort utbud av öl och vällagad mat, allt varsamt utvalt och tillagat av familjen Holmberg. Sommartid öppnar vi upp vår härliga innergård med allt från häng med goda drinkar till välkomponerad á la cartemeny i mysig miljö.
Adress ej angiven
Vi är en charmig liten kvarterskrog med så väl vällagade kap som dyrgripar på menyn. Service och unika upplevelser är vad vi strävar efter. Vi rör oss med lokala råvaror och är ekologiska så långt det går. Vi lutar oss mot svenska och franska och ibland tyska köket men låter så klart andra spännande recept gästspela ibland.
Adress: Storgatan 16, 647 30 Mariefred
Tel: 0159-100 19
Skänken heter Gripsholms Värdshus bakficka. Här kan du avnjuta en dagens lunch och under kvällarna, en Steak House-meny i pubmiljö.
Adress ej angiven
Restaurangen är vackert belägen i Lottenlund, mitt emellan Gripsholms Slott och Mariefreds mysiga stadskärna. På sommaren arrangeras grillkvällar med live-band som spelar.
Adress ej angiven