Samarbetspartners:

Äta i Mariefred

Njut av god mat och dryck

I Mariefred finns ett rikt utbud av caféer och matställen för allas smaklökar. Här hittar du allt från utsökt kaffe latte till mathantverkare med stort fokus på råvaror och presentation. Du väljer själv om du vill inmundiga på bryggor, uteserveringar eller i historisk värdshusmiljö. Allt efter vad du vill äta och vilken vy du vill ha.
Café/konditori med hembakat och lättare maträtter, t.ex matpajer, sallader och smörgåsar. Har du inte provat vår räksmörgås måste du göra det. Både prisvärd och supergod. Sommartid öppnar vi en stor glasskiosk och våffelservering. Du hittar oss på Rådhustorget i Mariefred.
Adress: Kyrkogatan 11, Mariefred
Tel: 0159-121 10
I pittoreska Mariefred hittar ni trädgårdscaféet Callanderska Gården Schweizeri. Här kan ni njuta av matiga rätter, goda smörgåsar, läskande drycker och så klart kaffe och te. Gör ett besök i vävstugan och njut av dofterna i örtträdgården. Här finns även Mariefreds Hembygdsförenings loppis och vår shop för den som är på jakt efter ett fynd.
Adress: Kyrkogatan 1, Mariefred
På Gripsholms Värdshus, vårt historiska hotell invid Mälaren i Mariefred, kan ni njuta av en rogivande weekend & god mat i någon av våra vackra matsalar eller i vår anrika bakficka, Skänken i Sörmland.
Adress: Kyrkogatan 1, Mariefred
Tel: 0159-347 50
Grill och bar mitt i idylliska Mariefred som erbjuder vällagat snabbt gott och enkelt. Såklart har vi något för barnen både mat och dessert. Vi har fullständiga rättigheter och trädgårdsbar på sommaren med livemusik. Varmt välkomna!
Adress: Gripsholmsvägen 12, 647 30 Mariefred
Tel: 0159–100 11
Familjär och hjärtlig bistro med fokus på bra mat och dryck i inbjudande atmosfär. Bra vin, stort utbud av öl och vällagad mat, allt varsamt utvalt och tillagat av familjen Holmberg. Sommartid öppnar vi upp vår härliga innergård med allt från häng med goda drinkar till välkomponerad á la cartemeny i mysig miljö.
Adress: Storgatan 12, 647 30 Mariefred
Tel: 0159–367 01
Histavagnen är en Foodtruck hemmahörande på Hista. Följ på Instagram för mer info om utbud och var de befinner sig. 
Adress ej angiven
På Rakstugan serverar vi små rätter och härligt häng på Mariefreds minsta matställe. Beställ en eller två rätter för en lättare lunch, tre eller fyra om du är mer hungrig eller ta in flera till hela bordet och dela och smaka av varandra. Varmt välkommen!
Adress: Munkhagsgatan 10, Mariefred
Tel: 073–623 44 00
Vi är en charmig liten kvarterskrog med så väl vällagade kap som dyrgripar på menyn. Service och unika upplevelser är vad vi strävar efter. Vi rör oss med lokala råvaror och är ekologiska så långt det går. Vi lutar oss mot svenska och franska och ibland tyska köket men låter så klart andra spännande recept gästspela ibland.
Adress: Storgatan 16, 647 30 Mariefred
Tel: 0159-100 19
Skänken heter Gripsholms Värdshus bakficka. Här kan du avnjuta en dagens lunch och under kvällarna, en Steak House-meny i pubmiljö.
Adress: Kyrkogatan 1, 647 30 Mariefred
Tel: 0159–347 50
Skottvångs Grufva är en kulturhistorisk och hemtrevlig oas mitt ute i den Sörmländska skogen. Ett äventyr och ett spännande resmål för många, ett avbrott i den hektiska vardagen och en lugn fristad för andra.
Adress: Skottvångs Grufva AB, 647 92 Mariefred
Tel: 0158-259 00
Restaurangen är vackert belägen i Lottenlund, mitt emellan Gripsholms Slott och Mariefreds mysiga stadskärna. På sommaren arrangeras grillkvällar med live-band som spelar.
Adress: Gripsholm Lottenlund, 647 30 Mariefred
Tel: 0159–100 23
Välkommen in till vår lilla oas centralt belägen i hjärtat av idylliska Mariefred. När du öppnar dörren möts du av en rad intryck...det doftar av nymalet kaffe, i chokladmaskinen kokas det Spansk choklad som sprider en angenäm doft av mustig mörk choklad.
Adress: Storgatan 6, Mariefred, Sweden
Tel: 0159–132 50