Samarbetspartners:

Uppleva i Mariefred

Här finns massor att se och uppleva

Kom till Mariefred. Utforska den vackra naturen. Upplev historiens vingslag. Se spännande konst. Vandra, paddla kanot, cykla och spela golf. Strosa runt i en levande stadskärna med charmiga butiker och matställen. Ta en sväng ner i vår fina gästhamn. Det är alltid något på gång i Mariefred!
Adress: Hammarvägen 29, 647 30 Mariefred
Tel: 0159-122 83 eller 070-267 48 12
Ett borgarhem från sekelskiftet. Till gården hör också uthus med redskap och hantverksföremål samt en gammaldags trädgård med kryddland. I ett av uthusen ryms bland annat ett penselmuseum. Sommartid är det öppet för besökare, grupper kan även få komma på andra tider.
Adress: Klostergatan 5, Mariefred
I pittoreska Mariefred hittar ni trädgårdscaféet Callanderska Gården Schweizeri. Här kan ni njuta av matiga rätter, goda smörgåsar, läskande drycker och så klart kaffe och te. Gör ett besök i vävstugan och njut av dofterna i örtträdgården. Här finns även Mariefreds Hembygdsförenings loppis och vår shop för den som är på jakt efter ett fynd.
Adress: Kyrkogatan 1, Mariefred
Adress: Ekelund, 647 91 Mariefred
Tel: 070-870 64 26
Precis vid Mariefreds stadskärna ligger idylliska Gripsholms GK. Klubben erbjuder en fin skotskinspirerad hedbana och närheten till staden sätter sin prägel genom att man från några hål kan se in över staden med sitt vackra Gripsholms Slott och närheten Mälaren.
Adress: Gripsholms Kungsladugård, Mariefred
I vasaborgen Gripsholm ryms femhundra år av historia. Här finns landets främsta exempel på gemak från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-tals teatrar. Till höjdpunkterna hör också statens porträttsamling – Sveriges kändisar hänger på Gripsholm. 
Adress: Gripsholms slott, Mariefred
Adress: Nybrogatan 76, 114 41 Stockholm
Tel: 08-669 88 50
Paddling i den sörmländska naturen erbjuder dig att uppleva vilda djur och paddla på vatten där vikingarnas skepp seglade mot Birka.
Adress: Skottvångsvägen 49, Åkers styckebruk
Tel: 073–181 41 38