Samarbetspartners:

Företagsregister

Alla våra medlemsföretag (A-Ö):

AdTrain Reklambyrå

Vi skapar grafisk design, tryck och webb till både små och stora företag. Speciellt roligt är det att hjälpa en småföretagare med företagets nya kläder.

Åkers krutbruk Fastigheter AB

Vi hyr ut verksamhetslokaler, kontor och industrimark för exploatering.

Ångfartyget Mariefreds vänner

Ängslidens Byggnadsaktiebolag

Annas Hembageri Stadsparken

Annas Hembageri på Hammarvägen 2 i Mariefred utsågs 2015 och 2016 till årets fikaställe, Sveriges bästa café i White Guide Café 2016 och 2017. Här bakas det mustigt och gott surdegsbröd och smarrigt kaffebröd på ekologiska och/eller närproducerade ingredienser.

Äta Ost & Deli

En liten butik med fokus på lokalt mathantverk. Här finner du ost, chark och många andra trevliga delikatesser. Varmt välkomna till oss på Munkhagsgatan 4 i Mariefred.

Café Blå Katten

Café/konditori med hembakat och lättare maträtter, t.ex matpajer, sallader och smörgåsar. Har du inte provat vår räksmörgås måste du göra det. Både prisvärd och supergod. Sommartid öppnar vi en stor glasskiosk och våffelservering. Du hittar oss på Rådhustorget i Mariefred.

Callanderska Gården

Ett borgarhem från sekelskiftet. Till gården hör också uthus med redskap och hantverksföremål samt en gammaldags trädgård med kryddland. I ett av uthusen ryms bland annat ett penselmuseum. Sommartid är det öppet för besökare, grupper kan även få komma på andra tider.

Callanderska gården Schweizeri

I pittoreska Mariefred hittar ni trädgårdscaféet Callanderska Gården Schweizeri. Här kan ni njuta av matiga rätter, goda smörgåsar, läskande drycker och så klart kaffe och te. Gör ett besök i vävstugan och njut av dofterna i örtträdgården. Här finns även Mariefreds Hembygdsförenings loppis och vår shop för den som är på jakt efter ett fynd.

Djurgårdsporten Vandrarhem

Charmigt och anrikt vandrarhem i Mariefred med enkel standard – Här finns både festlokal och övernattning. Populärt att hyra vid släktträffar och andra tillfällen där sällskap samlas.

Fotograf Sven-Olof Jonn

Friluftsfrämjandet Östra Sörmland

Gripsholms Bed & Breakfast

Från Gripsholms Bed & Breakfast i vackra Mariefred i Sörmland har du utblickar mot Gripsholms Slott och Mälaren. Hos oss bor du mysigt och har nära till både stadskärnan och hamnen. Vårt B&B är omgivet av en vacker trädgård med rustika träd och buskar.

Gripsholms Golfklubb

Precis vid Mariefreds stadskärna ligger idylliska Gripsholms GK. Klubben erbjuder en fin skotskinspirerad hedbana och närheten till staden sätter sin prägel genom att man från några hål kan se in över staden med sitt vackra Gripsholms Slott och närheten Mälaren.

Gripsholms Golfrestaurang

På Gripsholms golfrestaurang serverar vi god mat, lagad från grunden med schyssta råvaror. Vi välkomnar alla, såväl golfare som icke-golfare. Du kan också kontakta oss för att beställa mat till mindre middagstillställningar eller till stora fester och event, kom gärna med förslag på meny och upplägg.

Gripsholms Slott

I vasaborgen Gripsholm ryms femhundra år av historia. Här finns landets främsta exempel på gemak från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-tals teatrar. Till höjdpunkterna hör också statens porträttsamling – Sveriges kändisar hänger på Gripsholm. 

Gripsholms Värdshus

På Gripsholms Värdshus, vårt historiska hotell invid Mälaren i Mariefred, kan ni njuta av en rogivande weekend & god mat i någon av våra vackra matsalar eller i vår anrika bakficka, Skänken i Sörmland.

Gripsholms-Mariefreds Ångfartygs AB

Gripsholmsgrillen

Grill och bar mitt i idylliska Mariefred som erbjuder vällagat snabbt gott och enkelt. Såklart har vi något för barnen både mat och dessert. Vi har fullständiga rättigheter och trädgårdsbar på sommaren med livemusik. Varmt välkomna!

Han i Hörnet Bistro

Familjär och hjärtlig bistro med fokus på bra mat och dryck i inbjudande atmosfär. Bra vin, stort utbud av öl och vällagad mat, allt varsamt utvalt och tillagat av familjen Holmberg. Sommartid öppnar vi upp vår härliga innergård med allt från häng med goda drinkar till välkomponerad á la cartemeny i mysig miljö.

Ica Torghallen

I butiken fyller vi varje dag på med färskvaror, frukt och grönt, mejeri och annat gott som förgyller din matvardag. I charken hittar du ostar, salami och skinkor för vardag och fest. Vi är din lokala butik med fokus på färskvaror och personlig service. Vi ses i butiken!

Jerners Rum

Härlig inredningsbutik med blommor smycken, inredning och möbler i en fantastisk blandning. Allt noga utvalt och sammansatt.

Kanotkungen

Paddling i den sörmländska naturen erbjuder dig att uppleva vilda djur och paddla på vatten där vikingarnas skepp seglade mot Birka.

Kruus Hus

Kruus Hus har produktion i egen fabrik. Med egna arkitekter, projektledare, installatörer, snickare och målare säkerställs att ett Kruus Hus alltid lever upp till högsta kvalitet.

Leila’s General Store

Marina Rummet

Marina Rummet är ett flytande hotell av mindre modell byggt på en husbåt i Mariefreds Marina. Här finner du 4–5 sängplatser, frukosthörna, stor takterrass med slottsutsikt. Toalett och dusch finns i det intilliggande servicehuset (50 meter).

Östra Södermanlands Järnväg

På ÖSlJ kan du göra en historisk resa med äkta ångtåg som är mer än 100 år gamla. Vi kör från Mariefred (med Gripsholms slott), via Läggesta till Taxinge-Näsby. Du når oss lätt med både bil och kollektivtrafik, vi har anslutning med Mälar-tåg i Läggesta.

POM Gallery

Välkommen till den vackra bakgården invid Rådhustorget. Hos POM Gallery får unga konstnärer chansen att etablera sig på konstscenen.

Rakstugan Kök & Bar

På Rakstugan serverar vi små rätter och härligt häng på Mariefreds minsta matställe. Beställ en eller två rätter för en lättare lunch, tre eller fyra om du är mer hungrig eller ta in flera till hela bordet och dela och smaka av varandra. Varmt välkommen!

Restaurang Alba

Vi är en charmig liten kvarterskrog med så väl vällagade kap som dyrgripar på menyn. Service och unika upplevelser är vad vi strävar efter. Vi rör oss med lokala råvaror och är ekologiska så långt det går. Vi lutar oss mot svenska och franska och ibland tyska köket men låter så klart andra spännande recept gästspela ibland.

Skänken – Värdshusets bakficka

Skänken heter Gripsholms Värdshus bakficka. Här kan du avnjuta en dagens lunch och under kvällarna, en Steak House-meny i pubmiljö.

Skomakargården BnB

Skomakargården är belägen mitt i centrala Mariefred, alldeles intill Rådhustorget. Huset är ett gammalt från stall från tidigt 1800-tal. Under många år har det varit skomakeri i huset. Därför kallar vi det Skomakargården. Vi har fyra bekväma rum med sköna sängar.

Slottspaviljongen

Restaurangen är vackert belägen i Lottenlund, mitt emellan Gripsholms Slott och Mariefreds mysiga stadskärna. På sommaren arrangeras grillkvällar med live-band som spelar.

Stallet Mariehov BnB

Denna nyrenoverade 1800-talsstall sträcker sig över gränsen till orörda herrgårdsträdgårdar och en lummig ekskog, med privat väg som leder direkt till den närliggande sjön. Stallet i Mariehovs herrgård utformades för att kombinera modernt lyxboende med rustik svensk charm.

Två Goda Ting

Välkommen in till vår lilla oas centralt belägen i hjärtat av idylliska Mariefred. När du öppnar dörren möts du av en rad intryck…det doftar av nymalet kaffe, i chokladmaskinen kokas det Spansk choklad som sprider en angenäm doft av mustig mörk choklad.

VÅG – Take a Wave

En picknick på vattnet, en stunds avkoppling med vågskvalp eller en fisketur. Med VÅG hyr du en båt när det passar dig. I vattnet runt Mariefred finns mycket att upptäcka, VÅG kan med sina uppkopplade båtar erbjuda fler att få möjligheten att upptäcka Mariefred till sjöss tillsammans med familj och vänner.

Viviannes – My Art Shop

I denna lilla unika butik hittar du gladkonst, keramik och smyckedesign från lokala aktörer. Vi erbjuder även inramningsservice.

ViviYoga Yogastudio

Hos ViviYoga fokuserar vi inte på hur positionen ser ut. Istället upplever vi känslan i kroppen. Det finns tid för reflektion.