Samarbetspartners:

Företagsregister

Alla våra medlemsföretag (A-Ö):

AB Avant

LOKAL UTHYRES! Mängder av artiklar för ditt företag. Kika in på hemsidan.

AdTrain Reklambyrå

Vi skapar grafisk design, tryck och webb till både små och stora företag. Speciellt roligt är det att hjälpa en småföretagare med företagets nya kläder.

AfriDuka

Välkommen att botanisera bland smycken, väskor och korgar, textilier, träslevar och salladsbestick, muggar, skålar och hattar och mycket annat. Allt med sitt ursprung någonstans på den afrikanska kontinenten.

Ångfartyget Mariefreds vänner

Föreningen Ångfartyget Mariefreds Vänner arbetar med att sprida information om- och öka intresset för fartyget s/s Mariefred i syfte att trygga ångbåtens fortsatta drift.

Ängslidens Byggnadsaktiebolag

Berndt och jag – Grafisk Form

Berndt och jag är en kreativ mindre studio som kan mycket men, som i första hand fokuserar på trycksaker, digitala publiceringar, copy, SEO och design/produktion av små och medelstora hemsidor.

BlueRedGold AB

We are creating a world class saffron farm in Mariefred. We have a passion for tasty food. We are also passionate about innovation and new sustainable production methods. 

Café Blå Katten

Café/konditori med hembakat och lättare maträtter, t.ex matpajer, sallader och smörgåsar. Har du inte provat vår räksmörgås måste du göra det. Både prisvärd och supergod. Sommartid öppnar vi en stor glasskiosk och våffelservering. Du hittar oss på Rådhustorget i Mariefred.

Callanderska Gården

Ett borgarhem från sekelskiftet. Till gården hör också uthus med redskap och hantverksföremål samt en gammaldags trädgård med kryddland. I ett av uthusen ryms bland annat ett penselmuseum. Sommartid är det öppet för besökare, grupper kan även få komma på andra tider.

Callanderska gården Schweizeri

I pittoreska Mariefred hittar ni trädgårdscaféet Callanderska Gården Schweizeri. Här kan ni njuta av matiga rätter, goda smörgåsar, läskande drycker och så klart kaffe och te. Gör ett besök i vävstugan och njut av dofterna i örtträdgården. Här finns även Mariefreds Hembygdsförenings loppis och vår shop för den som är på jakt efter ett fynd.

Cloud No9 Style

Vi jobbar med stil inte mode, alla stilar är välkomna hos oss, och har du ingen stil så fixar vi en. Vi gillar mångfald, det ska finnas något för alla oavsett stil, storlek eller plånbok.

Coop Mariefred

Välkommen in och handla dina favoritvaror. 

Digisus AB / LevLokalt Sverige

Digisus AB erbjuder konsulttjänster inom utveckling av digitala lösningar. Digisus utvecklar också LevLokalt – en digital plattform som gör det lättare för invånare att få koll på sin ort och leva mer lokalt.

Djurgårdsporten Vandrarhem

Charmigt och anrikt vandrarhem i Mariefred med enkel standard – Här finns både festlokal och övernattning. Populärt att hyra vid släktträffar och andra tillfällen där sällskap samlas.

Ekelunds Ridskola

På Ekelund finns kunskaperna för att ta Dig till en högre nivå – på egen häst eller våra fina skolhästar. Vi bedriver en mångsidig verksamhet med fokus på häst och ryttarutbildning!

Fotograf Sven-Olof Jonn

En av Mariefreds alldeles egna fotografer.

Frisör Milton

Din lokala frisör.

Gårdsliv Pax Mariae

På vår lilla gård Svedet i vackra Mariefred finns AnnaKarins silversmedja där smycken tar form samt att vi hyr ut maskiner i namnet Villamaskinisten Mariefred där vi vänder oss både till privatpersoner och företag.

Gripsholms Bed & Breakfast

Från Gripsholms Bed & Breakfast i vackra Mariefred i Sörmland har du utblickar mot Gripsholms Slott och Mälaren. Hos oss bor du mysigt och har nära till både stadskärnan och hamnen. Vårt B&B är omgivet av en vacker trädgård med rustika träd och buskar.

Gripsholms Golfklubb

Precis vid Mariefreds stadskärna ligger idylliska Gripsholms GK. Klubben erbjuder en fin skotskinspirerad hedbana och närheten till staden sätter sin prägel genom att man från några hål kan se in över staden med sitt vackra Gripsholms Slott och närheten Mälaren.

Gripsholms Massage

Dipl. Massageterapeut Hälsoteket Cert. Massör av Branschrådet Svensk Massage Dipl. Optimumtränare & PhysioScale Coach Dipl. Terapeutisk Gravidmassör

Gripsholms Redovisning AB

Redovisningstjänster. 

Gripsholms Slott

I vasaborgen Gripsholm ryms femhundra år av historia. Här finns landets främsta exempel på gemak från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-tals teatrar. Till höjdpunkterna hör också statens porträttsamling – Sveriges kändisar hänger på Gripsholm. 

Gripsholms Spa

En trappa ned i en gränd invid Gripsholms Värdshus skapas magi för kropp och själ av varsamma händer. Här kan du njuta en renande ansiktskur, mjuk massage eller en välgörande helkroppsbehandling i historisk miljö.

Gripsholms Värdshus

På Gripsholms Värdshus, vårt historiska hotell invid Mälaren i Mariefred, kan ni njuta av en rogivande weekend & god mat i någon av våra vackra matsalar eller i vår anrika bakficka, Skänken i Sörmland.

Gripsholms Vävarestuga

Hos oss hittar du noga och personligt utvald kläder, skor, väskor, presenter och inredningsdetaljer.

Gripsholms-Mariefreds Ångfartygs AB

Upplev en sjöresa på vackra Mälaren med ett nära 120-årigt ångfartyg; en unik och exotisk utflykt med en ångbåt i reguljär trafik. Få städer och regioner i världen kan erbjuda något liknande.

Gripsholmsgrillen

Grill och bar mitt i idylliska Mariefred som erbjuder vällagat snabbt gott och enkelt. Såklart har vi något för barnen både mat och dessert. Vi har fullständiga rättigheter och trädgårdsbar på sommaren med livemusik. Varmt välkomna!

GYM1

Gym1 är ett familjeägt företag. Våran vision är att erbjuda ett gym för alla målgrupper, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet samt att sprida ren träningsglädje. Styrketräning, cardio och gruppträning i yoga och boxning.

Han i Hörnet Bistro

Familjär och hjärtlig bistro med fokus på bra mat och dryck i inbjudande atmosfär. Bra vin, stort utbud av öl och vällagad mat, allt varsamt utvalt och tillagat av familjen Holmberg. Sommartid öppnar vi upp vår härliga innergård med allt från häng med goda drinkar till välkomponerad á la cartemeny i mysig miljö.

Handelsbanken

Vi ser det som självklart att sätta oss in i våra kunders förutsättningar, utmaningar och möjligheter. Endast då kan vi ge riktigt kvalificerad rådgivning och vara ett bra stöd.

Hast Ekonomikonsult / Contrado

Hast Ekonomikonsult är en redovisningsbyrå med brett utbud av tjänster som hjälper dig utveckla ditt företag. Företaget leds av Pia Andrén Hast, som har mer än 40 års erfarenhet av redovisning.

Hedlandet

3000 m2 outlet med ett fantastiskt utbud. Här hittar du något för alla i familjen; mode, möbler, inredning, keramik, leksaker, konfektyr och mycket mer.

Helenas Hållbara

Den lilla, personliga webbshopen med noga utvalda produkter som är ekologiska, klimatsmarta och hållbara och kan hjälpa dig att göra din vardag både mer hållbar och härlig!

Histavagnen

Histavagnen är en Foodtruck hemmahörande på Hista. Följ på Instagram för mer info om utbud och var de befinner sig. 

HK Training & Translation

Ica Torghallen

I butiken fyller vi varje dag på med färskvaror, frukt och grönt, mejeri och annat gott som förgyller din matvardag. I charken hittar du ostar, salami och skinkor för vardag och fest. Vi är din lokala butik med fokus på färskvaror och personlig service. Vi ses i butiken!

Idevator AB

Idevator provides support related to innovation, decision making, science and research. Our contribution is based in extensive experience, a creative mindset and application of relevant statistical analysis.

IFK Mariefred

IFK Mariefred grundades den 17 juni 1908 och har sedan dess frodats i vår småstads ideella välvilja och ett stort idrottsintresse.

Ingrids Keramik

Keramikverkstad med kursverksamhet i Åkers Styckebruk. Tillverkar och säljer bruksföremål och skulpturer.

Inredningscenter Strängnäs AB

Vi är en liten butik i Mariefred, vi arbetar med Ballingslöv kök, bad och inredning. Ballingslövserien är helsvenskt och tillverkas i en klimatneutral fabrik i Ballingslöv i Skåne.

Järnboden – Bolist

Din lokala järnhandlare, med stort utbud. Välkommen in!

Jerners Rum

Härlig inredningsbutik med blommor smycken, inredning och möbler i en fantastisk blandning. Allt noga utvalt och sammansatt.

Kanotkungen

Paddling i den sörmländska naturen erbjuder dig att uppleva vilda djur och paddla på vatten där vikingarnas skepp seglade mot Birka.

Keramik Kavla & Knåda

Kompetens i Trä

Vi arbetar med ett stort hjärta för detaljer, traditionellt hantverk och moderna behov. Våra arbeten anpassas alltid utifrån byggnadens stil, material och känsla, så att ni kan njuta av det vi skapar i årtionden framöver.

Krusius Alpackor

Promenera, mys eller bo tillsammans med Alpackor! Här har du möjlighet att lära känna dessa exotiska djur bättre och kanske fira bröllop tillsammans med dem…

Kruus Hus

Kruus Hus har produktion i egen fabrik. Med egna arkitekter, projektledare, installatörer, snickare och målare säkerställs att ett Kruus Hus alltid lever upp till högsta kvalitet.

Kupan – Röda Korset

I Mariefred driver vi Röda Korsets mötesplats och second hand-butik Kupan.

Leila’s General Store

Varmt välkommen till vår köksbutik i Mariefred eller Strängnäs. I Leila’s köksbutik och bakbutik hittar du de bästa bakredskapen och roligaste köksredskapen till köket!

Lilleby Bostad

Tänk dig ett bostadskoncept som skapar möjligheter för fler människor att leva ett bättre, tryggare och mer hållbart liv. Tänk dig ett eget hus, nära naturen, med grannar du känner.

Lindblads Ur Optik & Guld

Leg Optiker, urmakare, guldsmed. Försäljning, reparation, batteribyte synundersökning.

Ljud & Bild Akuten

Vi säljer, projekterar och installerar smarta ljud och bild lösningar i privata hem och i offentliga miljöer. Våra kunder är allt från gym och restauranger till vardagsrum och mötesrum.

Logivision AB

Logivision AB är ett kunskapsföretag inom logistik med speciell inriktning mot distribution och transport. Vi hjälper våra kunder att stärka sin konkurrenskraft och minska affärsrisken genom verksamhetsutveckling och förändringsarbete.

Magriffe Attack M.A.D

Magriffe Attack är en multikreatör och utbildad guldsmed med gesällbrev 2018. Hon har en shop samt erbjuder kurser och konsultationer. Hon jobbar i stort sett i alla metaller och anser att inget är omöjligt. Älskade smycken förtjänar att användas. ”Affektionsvärdet är det enda sanna värdet.”

Mäklartorget

Vi är engagerade medarbetare, stora nog för att ge dig trygghet, och små nog för att ge dig en personlig service.

Mälardalens Säkerhetscenter AB

Din låsmästare sedan 1988. Med kundens trygghet i fokus!

Mariefred Rotaryklubb

Vi ska sträva efter att förbättra vårt samhälle och göra livet bättre för människor framför allt lokalt, men också regionalt och internationellt.

Mariefreds Begravningsbyrå

Mariefreds Begravningsbyrå: En trygg & auktoriserad begravningsbyrå i Mariefred! Vår begravningsbyrå i Mariefred tillhandahåller komplett hjälp kring begravningar i Mariefred med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Mariefred, Stallarholmen, Åkers styckebruk, m.fl.

Mariefreds Filmstudio

Varje termin visar vi minst sju nya och gamla kvalitetsfilmer på torsdagskvällar enligt program ovan. Innan långfilmerna kommer vi som vanligt att försöka bjuda på kortfilmer, inledningstalare och andra trevliga överraskningar.

Mariefreds Företagsservice

Redovisning och bokföring. 

Mariefreds Församling

För Mariefred i livets alla skeden. 

Mariefreds Hembygdsförening

Mariefreds hembygdsförening startade 1938 och är en del av hembygdsrörelsen vars ändamål är att vårda och synliggöra hembygdens kultur och miljö så att den blir en naturlig grund för ett gott liv.

Mariefreds Hundpark

Mariefreds Hundpark är en ideell förening som startades i samband med visionen om att etablera en hundpark i Mariefred under 2020. Idag finns en hundpark vid Hammarens IP. Välkomna!

Mariefreds Kallbadhus

Drömmen om Mariefreds Kallbadhus kan bli verklighet. Följ föreningen projekt eller engagera dig i dess arbete.

Mariefreds konstförening

Till våra aktiviteter hör studiebesök på utställningar, i konstnärshem, museer och övriga kulturhistoriskt intressanta miljöer. Vi bjuder in konstnärer m fl som håller föredrag i syfte att se och lära om konst.

Mariefreds Marina

Här i mysiga Mariefred, Mälarens pärla, finns en riktigt fräsch gästhamn med suveränt läge i viken mellan Gripsholms slott och Gripsholms värdshus, och bara ett hundratal meter från stadens lilla idylliska centrum.

Mariefreds Ridklubb

Den lilla klubben med de stora möjligheterna!

Mariefreds Sockervadd

Våra godsaker gör succé på marknader, event och barnkalas!

Mariefreds Tidning/Måsen

Mariefreds tidning/Måsen är en nyhetstidning som vänder sig till oss som bor i Mariefred, Åkers styckebruk, Stallarholmen, Strängnäs, Enhörna och Nykvarn. Via MT/Måsen kan du läsa om det mesta och nå de flesta.

Mariefreds Trädgårdsförening

Vi träffas och utbyter idéer, utökar våra kunskaper genom studiebesök, föredrag och resor till intressanta trädgårdsresmål. Vi vill väcka intresse för en levande trädgårdskultur och samla trädgårdsintresserade för utbyte av kunskaper och trevlig gemenskap.

Marina Rummet

Marina Rummet är ett flytande hotell av mindre modell byggt på en husbåt i Mariefreds Marina. Här finner du 4–5 sängplatser, frukosthörna, stor takterrass med slottsutsikt. Toalett och dusch finns i det intilliggande servicehuset (50 meter).

MAVAB

Från idé till färdig produkt. Vi ser till helheten i våra projekt och finns med i hela processen från idé till färdig kvalitetssäkrad produkt.

MiniBee

Barnbutik i mysiga Mariefred.

Mötesplats Biohuset

En mötesplats är en plats där människor möts och samverkar, och tillsammans bidrar till en social sammanhållning samt kreativitet och utveckling i kommundelen.

Munkhagskyrkan

En plats för möten i Mariefred.

Musik & Nöjen Sverige AB

Vi hjälper dig från idé till genomförande av festivaler, konserter, idrottsevenemang, jubileum, familjedagar, produktlanseringar med mera. Välkommen att höra av dig för ett lyckat evenemang!

Naturligt.se

Välkommen till familjen Petterssons webbutik där vi vill göra det enkelt och glädjefyllt att hitta produkter som både gynnar dig och vår miljö.

OrganiZera AB

Småföretagarens externa administrationsavdelning. Alla bör göra det de är bäst på. Vi är bäst på att organisera, koordinera, administrera och effektivisera. Vad är du bäst på?

Östra Södermanlands Järnväg

På ÖSlJ kan du göra en historisk resa med äkta ångtåg som är mer än 100 år gamla. Vi kör från Mariefred (med Gripsholms slott), via Läggesta till Taxinge-Näsby. Du når oss lätt med både bil och kollektivtrafik, vi har anslutning med Mälar-tåg i Läggesta.

Pastellhörnan

Inredning, bädd, textil och porslin. Pastellhörnan är en inspirerande butik fylld med inredning och textil. De har också sitt eget varumärke, Classic Textiles.

Pelle P

Funktions- och livsstilskläder designade för att klara tuffa utmaningar inom hav, berg och stad.

Pers Alternativmedicin

För dig som vill utveckla ditt inre och läka din kropp, erbjuder Per alternativa metoder som lymf- och fasciamassage och Biomagnetism bland annat.

POM Gallery

Välkommen till den vackra bakgården invid Rådhustorget. Hos POM Gallery får unga konstnärer chansen att etablera sig på konstscenen.

Progress Media Lab

Progress Media Lab är ett produktionsbolag med stor bredd, kompetens och erfarenhet inom foto och film. Vi har en bakgrund inom tv-produktion, journalistik och PR.

Promenad & Ljudvandring med PAX

Tiden pulsar, mörkret vandrar in. Följ med på en vandring genom korpbröderna Alriks och Viggos Mariefred. Har du läst de spännande PAX-böckerna och vill se miljöerna där populära ungdomsböckerna utspelar sig? Ta en promenad genom Mariefred med hjälp av PAX-kartan eller ladda ner appen och gå ljudvandringen.

Rakelorakel

Tora Campbell erbjuder sina tjänster inom möbeltapetsering bland annat omfattande stoppning och klädsel av sittmöbler. 

Rakstugan Kök & Bar

På Rakstugan serverar vi små rätter och härligt häng på Mariefreds minsta matställe. Beställ en eller två rätter för en lättare lunch, tre eller fyra om du är mer hungrig eller ta in flera till hela bordet och dela och smaka av varandra. Varmt välkommen!

Restaurang Alba

Vi är en charmig liten kvarterskrog med så väl vällagade kap som dyrgripar på menyn. Service och unika upplevelser är vad vi strävar efter. Vi rör oss med lokala råvaror och är ekologiska så långt det går. Vi lutar oss mot svenska och franska och ibland tyska köket men låter så klart andra spännande recept gästspela ibland.

SEVAB Strängnäs Energi

SEVAB Strängnäs Energi är ett hundraårigt företag med en oöverträffad lokal förankring. Med hög kunskap och god kvalité bygger vi framtidens smarta lösningar inom energi och miljö. Vi arbetar inom fem affärsområden: Elnät, Vatten & Avlopp, Återvinning, Energi samt Marknad & Försäljning.

Skänken – Värdshusets bakficka

Skänken heter Gripsholms Värdshus bakficka. Här kan du avnjuta en dagens lunch och under kvällarna, en Steak House-meny i pubmiljö.

Skomakargården BnB

Skomakargården är belägen mitt i centrala Mariefred, alldeles intill Rådhustorget. Huset är ett gammalt från stall från tidigt 1800-tal. Under många år har det varit skomakeri i huset. Därför kallar vi det Skomakargården. Vi har fyra bekväma rum med sköna sängar.

Skottvångs Grufva

Skottvångs Grufva är en kulturhistorisk och hemtrevlig oas mitt ute i den Sörmländska skogen. Ett äventyr och ett spännande resmål för många, ett avbrott i den hektiska vardagen och en lugn fristad för andra.

Slottspaviljongen

Restaurangen är vackert belägen i Lottenlund, mitt emellan Gripsholms Slott och Mariefreds mysiga stadskärna. På sommaren arrangeras grillkvällar med live-band som spelar.

Smedjans Trädgård

Här finns allt för din trädgård och kunniga trädgårdsmästare, beläget vid Golfbanans parkering.

Sparbanken Rekarne

Oavsett om det gäller din privatekonomi eller ditt företag så är vår roll att ge dig den hjälp och service som du behöver. Vi bryr oss lite utöver det vanliga om alla som bor och verkar i de orter vi finns.

SPF i Mariefred-Åker

SPF i Mariefred Åker föreningen bildades 17 februari år 2000. Medlemsantalet är f.n ca 370 st. Vår föreningslokal finns i Bio-huset, där flera olika aktiviteter bedrivs. Utanför lokalen sker också aktiviteter t.ex boule, easy-line, golf och line-dance.