Njut av god mat och dryck

I Mariefred finns mycket att välja på när det kommer till god mat mat och dryck. En provsmakningsmeny eller en enkel glass. En kopp nybryggt kaffe med utsikt över slott och sjö, eller mitt på gågatan. På sommaren är utbudet lite större. Men du kan alltid få en god måltid med dryck därtill… Året runt.

Gripsholms Värdshus

Kökets målsättning har länge varit att servera en lokalt återspeglad meny, utan krusiduller men med största omsorg tagen när det gäller valet av råvarornas kvalitet och specifika smak.

Slottspaviljongen

Restaurangen är vackert belägen i Lottenlund, mitt emellan Gripsholms Slott och Mariefreds mysiga stadskärna. Passa på att ta med kompisarna eller familjen för en runda minigolf innan middagen!

Skänken

I Gripsholms Värdshus bakficka Skänken kan du njuta av dagens lunch och under kvällarna av en Steak House-meny.

Rakstugan KöK & Bar

Små rätter och härligt häng på Mariefreds minsta matställe. Beställ en eller två rätter för en lättare lunch, tre eller fyra om du är mer hungrig eller ta in flera till hela bordet och dela och smaka av varandra. Varmt välkommen!

Han i Hörnet Bistro

Familjär och hjärtlig bistro med fokus på bra mat och dryck i inbjudande atmosfär. Bra vin, stort utbud av öl och vällagad mat, allt varsamt utvalt och tillagat av familjen Holmberg. Sommartid öppnar vi upp vår härliga innergård med allt från häng med goda drinkar till välkomponerad á la cartemeny i mysig miljö. Varmt välkomna! Mattias & Elin Holmberg Telefon: 0159-367 01   Hemsida Han i Hörnet Bistro - Restaurang (business.site) E-post: info@hihbistro.se

Två Goda Ting

Välkommen in till vår lilla oas centralt belägen i hjärtat av idylliska Mariefred. När du öppnar dörren möts du av en rad intryck...det doftar av nymalet kaffe, i chokladmaskinen kokas det Spansk choklad som sprider en angenäm doft av mustig mörk choklad. På våra hyllor ryms chokladkakor från kända och okända chocolaterier tillsammans med praliner i fina askar.Telefon 0159-132 50.

Gripsholmsgrillen

Grill och bar mitt i idylliska Mariefred som erbjuder vällagat snabbt gott och enkelt. Såklart har vi något för barnen både mat och dessert. Vi har fullständiga rättigheter och trädgårdsbar på sommaren med livemusik. Varmt välkomna! Telefon: 0159-100 11 Hemsida: gripsholmsgrillen.se E-post: gripsholmsgrillen@gmail.com

Taxinge Slott

Välkommen att besöka Taxinge Slottscafé, på vårt kakbord finns alltid minst 65 sorters hembakat fikabröd att välja mellan. För den som vill ha något lite matigare erbjuder vi smörgåsar och enklare lunchrätter.

Följ oss gärna på Facebook för nyheter eller titta på vår hemsida www.taxingeslott.se

Telefon: 0159-701 14, 0705-86 21 77

Annas Hembageri

Annas Hembageri utsågs till årets fikaställe 2015-16 och Sveriges bästa café i White Guide Café 2016-17. Här bakar vi mustigt och gott surdegsbröd och smarrigt kaffebröd på ekologiska och/eller närproducerade ingredienser. Välkomna till oss på Hammarvägen 2.
SVENSK GOURMETKORV Vi har gett oss tusan på att göra riktigt bra korv. Vi förenar mathantverk med skyhöga krav på köttkvalitet och spårbarhet. I slutet av varje månad levereras rykande färsk korv, direkt från tillverkningen i Mariefred. Tel: 073-397 92 75 E-post: hello@franklyfoods.se Hemsida: Franklyfoods.se

Äta ost & deli

En liten butik med fokus på lokalt mathantverk. Här finns ost, chark och tillbehör. Telefon: 070-557 17 00 Varmt välkomna!

Strömmingboden

Med fin utsikt över hamnen serveras strömming, sallader, smörgåsar och 24 sorters glass med mera. Hemsida: Strömmingsboden Telefon: 070-217 75 16

Café Blå katten

Café/konditori med hembakat och lättare maträtter, t ex matpajer, sallader och smörgåsar. Sommartid öppnar vi en stor glasskiosk och våffelservering. Du hittar oss på torget i Mariefred. Följ oss på instagram eller facebook för nyheter och se vad som är aktuellt hos oss. Telefon 0159-12110

Mariefreds Hamnkafé

Säsongsöppet kafé med glass, kaffe och fin utsikt mot Mälaren, alla båtar och slottet.

Alba i Mariefred

Telefon: 0159-100 19

Skottvångs Grufva AB

Telefon: 0158-25900

Facebook

Huvudsponsorer

Dela