Njut av god mat och dryck

I Mariefred finns mycket att välja på när det kommer till god mat mat och dryck. En provsmakningsmeny eller en enkel glass. En kopp nybryggt kaffe med utsikt över slott och sjö, eller mitt på gågatan. På sommaren är utbudet lite större. Men du kan alltid få en god måltid med dryck därtill… Året runt.

Gripsholms Värdshus

Kökets målsättning har länge varit att servera en lokalt återspeglad meny, utan krusiduller men med största omsorg tagen när det gäller valet av råvarornas kvalitet och specifika smak.

Kafé Klavér

Välkommen till en harmonisk och avkopplande kafé med utsikt över Mariefred, Mälaren och Gripsholms slott. Här bjuder vi på en god kopp kaffe och hembakade läckerheter året runt.

Annas Hembageri

Annas Hembageri utsågs till årets fikaställe 2015-16 och Sveriges bästa café i White Guide Café 2016-17. Här bakar vi mustigt och gott surdegsbröd och smarrigt kaffebröd på ekologiska och/eller närproducerade ingredienser. Välkomna till oss på Hammarvägen 2.

Slottspaviljongen

Restaurangen är vackert belägen i Lottenlund, mitt emellan Gripsholms Slott och Mariefreds mysiga stadskärna. Passa på att ta med kompisarna eller familjen för en runda minigolf innan middagen!

Två Goda Ting

Vi har kaffe/te och choklad från världens alla hörn. Espressobar, italiensk glass och uteservering. Telefon 0159-132 50.

Café Blå katten

Mysigt café mitt i Mariefred med hembakade bakverk, matpajer, smörgåsar och sallad. Möjligt att sitta både ute och inne. Du hittar oss på torget. Följ oss på Instagram för nyheter från vårt bageri och vad som är aktuellt hos oss.

Skänken

I Gripsholms Värdshus bakficka Skänken kan du njuta av dagens lunch och under kvällarna av en Steak House-meny.

Mariefreds Pizzeria

Servering och avhämtning av pizza, thaiwok, pasta, kebab och sallader.

 

Telefon: 0159-100 30

Hawos på Gripsholms Golfklubb

Hawo's restaurang och bar på Gripsholms Golfklubb. En plats för alla, naturskönt beläget på promenadavstånd från stadskärnan.

Taxinge Slott

Telefon: 0159-701 14, 0705-86 21 77

Skottvångs Grufva AB

Telefon: 0158-25900

Facebook

Skärtorsdag 29 mars kl 17 möter Mariefredshäxorna upp dig på Rådhustorget för promenad mot Gripsholms Värdshus
där de delar där ut påskägg till alla utklädda barn. (så långt äggen räcker)
 
Stort tack till påskpromenadens sponsorer som bidrar till att göra evenemanget möjligt: Derome Mark & Bostad, Gripsholms Värdshus, ICA Torghallen, Jerners Rum, Pastellhörnan, SEVAB och Slottspaviljongen.
 
Ett evenemang arrangerat av företagarföreningen imariefred.nu
.

Huvudsponsorer

Dela