Laddar evenemang
Sök evenemang

Evenemangsvynavigation

Evenemang

Evenemangslistnavigation

mars 2018

Öppna förskolan ”Hjärtat”

1 mars - 3 juni
Församlingshemmet

Välkommen till en mötesplats för barn i åldrarna 0-6 år med föräldrar eller annan vuxen. Här fikar vi, pratar och delar erfarenheter, pysslar och sjunger tillsammans mm. Vi har ett fint samarbete med biblioteket som besöker oss några gånger per termin och bjuder på sagostund med stor inlevelse.

Läs mer
maj 2018

Digital konst – utställning på Mariefreds bibliotek

2 maj - 31 maj
Mariefreds Bibliotek

Mia Jonsson visar digital konst med datorn som främsta redskap i skapandet.

Läs mer

Utomhusträning

6 maj - 26 augusti
Gripsholmsskolan
Gratis

Varje söndag under hela sommaren mellan kl 16-17 kör vi ett tabatapass på Gripsholmsskolans konstgräs. Välkomna!

Läs mer

POM Gallery – Amanda Björk

12 maj - 17 juni
POM Gallery,
Långgatan 11, Mariefred,
+ Google Map

Välkomna till utställningen Skingring. Amanda Björk förhåller sig till traditionen av landskapsmåleri i sitt abstrakta måleri.

Läs mer

Måndagseglingar på Gripsholmsviken

21 maj - 3 september

Varje måndag hela sommaren seglar Mariefred Båtklubb i Gripsholmsviken med start kl 18.

Läs mer

Yogaboost Mariefred

26 maj
Hammarens IP

En fullspäckad heldag med möjlighet att få prova på och få inspiration till allt inom yoga och välbefinnande. Förutom en mängd olika yogapass som leds av både erfarna och skickliga ledare kommer även erbjudas massage, föreläsningar, workshops och som grädde på moset en mängd intressanta utställare allt inom Yoga och Hälsa.

Läs mer

Dagsresa till underbara Visingsö

26 maj

Dagsresa till underbara Visingsö i samarbete med SPF.

Läs mer

Den flygande bokrullen

26 maj, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
200 kr

Den flygande Bokrullen spelar huvudsakligen klezmermusik. Det som idag kallas klezmer är musik som framfördes av judiska spelmän i öst- och Centraleuropa fram till 2:a världskriget. Klezmermusiken har influerats starkt av bland annat östeuropeisk folkmusik och romsk musik. När många östeuropeiska judarna flydde till USA i slutet på 1800-talet och början av 1900-talet och tog med sig musiken påverkades den dessutom så småningom av amerikansk populärmusik, jazzen. Det är musiken från den här tiden (tidigt 1900-tal) DFB låter sig inspireras…

Läs mer

Gårdsfest på Biohuset

27 maj, 13:00 - 16:00
Biohuset,
Nygatan 18, Mariefred, 647 30
+ Google Map

Söndagen den 27 maj kl 13-16 inviger vi Mötesplats Biohuset Mariefred med husesyn och musikalisk gårdsfest. DU är varmt välkommen! Att vårt 116 år gamla Biohus också ska utses till kommunens officiellt sanktionerade Mötesplats Mariefred är dessvärre ännu inte klubbat av kommunens politiker och tjänstemän, men styrelsen i föreningen Mötesplats Biohuset Mariefred väljer ändå att inviga huset som om allt vore klappat och klart.

Läs mer
juni 2018

Tre teman – utställning på Mariefreds bibliotek

1 juni - 31 augusti
Mariefreds Bibliotek

Fotografier av Hans Thorwid

Läs mer

Ångans Dag

2 juni, 10:00 - 16:00
Mariefred

För 32:a året på rad firas Ångans Dag i Mariefred! En dag som helt går i nostalgins tecken. ÖSLJ firar 50 år och kör ångtågen hela dagen och visar äldre tåg. Vid stationshuset finns militärfordonsmuseet Arsenalen bl a med sin Funtrak. Svenska Järnvägars Musikkår marscherar runtom i Mariefred hela dagen. Ångbåten S/S Mariefred anländer till Ångbåtsbryggan. På Rådhustorget underhåller KTH´S Kårspex med årets spex ”Vlad Spetsaren”. Peter Pluntky & Christoffer Julin finns på torget och är redo att berättar om och…

Läs mer

Sanna Carlstedt

2 juni, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
200 kr

Sanna Carlstedt är Sörmlands egen visdrottning med hyllade konserter och återkommande besök i radio P4. Sanna är en klassisk svensk visartist som kan konsten att roa sin publik och alltid säga vad hon tycker. ”Den logiska länken mellan punk och Edith Piaf” har någon sagt och det stämmer väldigt bra. Sanna har fått Fred Åkerström stipendium, LO:s kulturstipendie och flera andra stora utmärkelser. Hon har spelat över hela landet på varenda festival värd namnet och samarbetat med Lars Winnerbäck, Lars…

Läs mer

Inspirerande kulinarisk upplevelse på Gripsholms Värdshus

3 juni, 16:00 - 21:00
Gripsholms Värdshus,
Kyrkogatan 1, Mariefred, 647 30
+ Google Map
395 kr

Strängnäs FN-förening och Mariefred Rotaryklubb bjuder in till en  inspirerande och kulinarisk upplevelse på Gripsholms Värdshus söndag 3 juni kl 16.00.

Läs mer

Nätverksträff

5 juni, 19:00 - 21:00

Mer information kommer.

Läs mer

Heldagsresa med Mariefreds trädgårdsförening

9 juni

Heldagsresa med buss till Hallstahammar och Västerås. Mer information och anmälan kommer på www.mariefredtradgard.com senare.

Läs mer

Kurs i Yoga vid stress & utbrändhet

9 juni - 10 juni
Livsfilosophie,
Skogsborgsvägen 16, Mariefred,
+ Google Map
2400 kr

Kursen vänder sig till dig som stressar och som inte vill gå in i den berömda väggen och även till dig som redan hamnat där. Att innan sommarsemestern se till att lära oss hantera vår stress för en bättre sommar.

Läs mer

Konsert med Lövstabruks Kammarsolister på Gripsholm

9 juni, 17:00 - 18:30
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map
170 kr

Välkommen till en konsert som hyllar första världskrigets musikaliska hjältar: Schönberg, Vaughn Williams, Ravel, Kreisler och som avslutning Elgars pianokvintett.

Läs mer

Ida Bang and the Blue Tears

9 juni, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
200 kr

Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/roots-band som har blivit ett eftertraktat band på bluesscenen i Europa. Stockholmsbandet hade sin första spelning sommaren 2013, och sedan dess har de turnerat flitigt, med både ett fullängdsalbum och en EP i bagaget.

Läs mer

Kick off för oss alla som arbetar i Mariefred i sommar

13 juni, 18:30 - 21:00
Mariefreds Gästhamn

Mariefreds turistbyrå tillsammans med företagarföreningen imariefred.nu, vill inför sommarsäsongen erbjuda en kick off för er företagare och era eventuella sommarjobbare och bjuder därför här in till en informationskväll. Under sommaren möter vi gäster och turister och är därmed också en viktig del av värdskapet i Mariefred. Syftet är att skapa en vikänsla och gemenskap och bli goda ambassadörer.

Läs mer

En Magisk Dag – andra året

16 juni

Ännu en gång bjuder vi på en magisk upplevelse för hela familjen med lekar för häxor och trollkarlar, drakpyssel, tipspromenad med fina priser, förtrollande marknad, örtlära, fantasyteckning med Peter Bergting och extra många turer med ångtågen (Hogwartsexpressen) Allt i Harry Potters anda. Vi hoppas att du kommer utklädd!!

Läs mer

Lise & Gertrud

16 juni, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
200 kr

Lise & Gertrud tillhör toppskiktet av svenska scenartister. Med två röster, en cello och emellanåt ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt.

Läs mer

Traditionellt midsommarfirande

22 juni, 12:00 - 17:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
Gratis

Restaurang- och caféservering mellan 11 och 17. Vi klär midsommarstången tillsammans vid 14.00. Dans kring stången kl 15.30. Muséet är öppet och milan är under uppbyggnad i gruvhagen

Läs mer

Midsommarfirande på midsommarängen

22 juni, 14:00 - 16:00
Midsommarängen

Traditionellt midsommarfirande kl 14 på Midsommarängen. Vi börjar med att klä midsommarstången därefter dans, lekar och musik.

Läs mer

Semesterloppet

30 juni
Mariefred

Ett lopp för alla som går genom vackra Mariefred,  5 km eller 10km i klasserna motion dam, motion herr, promenad. För de yngre finns MiniSemesterloppet, 1600 m, som har 4 åldersklasser uppdelat i flickor o pojkar. http://semesterloppet.se/

Läs mer

Barnteater – Snövit

30 juni - 5 augusti
Kafé Klaver,
Hedlandet Ekbacken 1, Mariefred,
+ Google Map
85 kr

Den elaka styvmodern vill döda snövit, för hon vill vara vackrast i landet. Jägaren som styvmodern har beordrat att döda snövit, låter henne löpa och hon hamnar hos de snälla dvärgarna som hjälper henne. Styvmodern lyckas ändå nästan att döda snövit, men prinsen räddar henne i sista ögonblicket. En rolig interaktiv föreställning med sång och musik.

Läs mer
juli 2018

Vi lirare – fotbollskollo

1 juli - 6 juli
Hammarens IP
3450 kr

Fotbollskollot  1-6 juli 2018 är för tjejer och killar födda 2005-2007. Anmäl dig på vilirare.se/fotbollskollo

Läs mer

Dagsresa till Ingmarsspelen i Nås

1 juli

Dagsresa till Ingmarsspelen i Nås, i samarbete med SPF.

Läs mer

Musikkväll på Callanderska gården

11 juli, 19:00 - 21:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Populära Ellinore Eriksson återkommer och tolkar svenska visartister. Kaffeservering! Välkomna!

Läs mer

Nordiska Mästerskapen i Food Truck

20 juli - 21 juli
Mariefred

För fjärde året i rad samlas ett 30-tal food trucks från hela Norden. En folklig festival där de senaste mattrenderna möts. På hamnplanen finns Bonden Egen Marknad. Förutom din röst finns en jury som röstar fram de bästa trucksen. http://www.nmfoodtruck.nu/  

Läs mer

Bondens egen marknad

21 juli
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Nyskördat, närproducerat och småskaligt! Bondens egen Marknad finns till för dig som vill handla råvaror av högsta kvalitet. Här finns till exempel: grön- och rotsaker efter säsong, ostar, kött och chark, sylt, saft och marmelader, rapsolja och honung. Kom, smaka och köp!

Läs mer

Bellmansdagen

22 juli, 14:00 - 16:00
Hjorthagen,
Mariefred,
+ Google Map

Sedvanlig underhållning av årets Bellman i Hjorthagen kl.14.00.

Läs mer

Hundraåringarnas Regatta i Mariefred

25 juli - 28 juli
Mariefreds Marina

Hundraåringarnas Regatta i Mariefred välkomnar alla klassiska segeljakter. Regattan i Mariefred lyfter särskilt fram kappseglande båtar som är hundra år och äldre. Ett av regattans mål är att sätta ett världsrekord i antalet deltagande båtar som fyllt 100 år.

Läs mer
augusti 2018

Feelgood festival

4 augusti
295 kr

Den 4 augusti 2018 anordnas en ny litteraturfestival i tecknet feelgood. Med bl a författarmöten, boksignering och mingel. 

Läs mer

Musikkväll på Callanderska

8 augusti, 18:30 - 20:00

Allsångskväll med Lelle Roos och GripSound. Kaffeservering. Välkomna!

Läs mer

BoMässa

11 augusti
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Ett tillfälle för dig som bor eller vill flytta till Mariefred. Träffa lokala hantverkare, bygg- & serviceföretag, mäklare, banker med flera. Samtidigt pågår SM i Gatumusik och Bondens Egen Marknad.

Läs mer

Bondens egen marknad

11 augusti
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Nyskördat, närproducerat och småskaligt! Bondens egen Marknad finns till för dig som vill handla råvaror av högsta kvalitet. Här finns till exempel: grön- och rotsaker efter säsong, ostar, kött och chark, sylt, saft och marmelader, rapsolja och honung. Kom, smaka och köp!

Läs mer

SM i Gatumusik

11 augusti, 10:00 - 16:00
Mariefred

Hela Mariefred fylls med gatumusikanter där besökarna tillsammans med en hemlig proffsjury röstar fram årets vinnare i kategorierna grupp och soloartist. Bondens egen Marknad och BoMässan öppnar redan kl kl 10 och musikerna drar igång kl 12. På http://www.smigatumusik.nu/ kan du läsa mer om alla musiker och mer därtill.

Läs mer

Trädgårdsföreningen på Bondens Marknad

11 augusti, 10:00 - 14:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Trädgårdsföreningen kommer att delta i Bondens marknad med försäljning av växter, grönsaker, blommor, bär och lotteri. Medlemmar är välkomna att delta och bidra med sina trädgårdsprodukter.

Läs mer

Mariefreds Kungliga Triathlon

25 augusti
Mariefred

För femte året tävlar tremannalag mot varandra. Start, mål och byten från simning till cykling och slutligen löpningen mitt i centrala Mariefred

Läs mer

Växtbytarträff

26 augusti, 14:00 - 16:00

Växtbytarträff hos Margaretha Fahlqvist, Rådjursslingan 33, Nygårds hagar i Taxinge. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet.

Läs mer
september 2018

Kungliga Veteranmopedrallyt 2018

1 september

Mopedentusiaster från hela Sverige samlas och åker en tur på ca 4,5 mil med start i Mariefred. Vi åker sedan till Stallarholmen, Malmby och Ärja där det väntas lite olika utmaningar vid varje stopp. I Mariefred sluts cirkeln av blårök och nostalgi med mopedutställning, ångtåg, marknad ,underhållning och kringaktiviteter. Dagen rundas av med prisutdelning.

Läs mer

PAX Draugen – sista bokläppet i serien!

8 september
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map

Lördagen den 8 september blir det ett hejdundrande BOKSLÄPP av den tionde och sista PAX-boken Draugen. Denna gång håller vi till vid Gripsholms slott i Mariefred. Vi lovar att det kommer bli något alldeles extra. Välkomna!

Läs mer

Kulturarvsdagen

8 september, 10:00 - 16:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Tema: Dela kulturarvet

Läs mer

Trädgårdsgruppens skördefest

15 september, 11:00 - 15:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Vi avslutar sommaren med öppen trädgård, fika och trevlig gemenskap! Kl. 11.00. Christina Idh tar oss med på en stadsvandring.

Läs mer

Äppelfest!

16 september

Söndagen den 16 september kl. 12.00 är det äppelfest hos Anne-Marie Betulander på Ärnäs Gård i Mariefred. Tillverkning av äppelmust. Tag med äpplen, emballage för infrysning och fikakorg. Var med och tävla om vem som bakar den godaste äppelkakan.

Läs mer

Kurs i Yoga vid stress & utbrändhet

22 september - 23 september
Livsfilosophie,
Skogsborgsvägen 16, Mariefred,
+ Google Map
2400 kr

Kursen vänder sig till dig som stressar och som inte vill gå in i den berömda väggen och även till dig som redan hamnat där. Att innan sommarsemestern se till att lära oss hantera vår stress för en bättre sommar. Lördag 9-15 och söndag 9-15.

Läs mer

Trädgårdsföreningens höstmöte

26 september, 18:00 - 20:00

Höstmötet samarrangemang med Strängnäs Trädgårdsförening. Pensionärernas hus, Nygatan 5B i Strängnäs. Under året 2018 firar de 125 år i föreningen, så de vill göra höstmötet till en lite extra festlig avslutning på året. Föreningen bjuder på soppa, smörgås och fika. En historisk återblick erbjuds samt en presentation av medlemmarnas inskickade inspirationsbilder och intressanta sommarfynd. Under kvällen finns det möjlighet att köpa lotter.

Läs mer

Museibanans Dag

29 september
ÖSlJ

Mer information kommer!

Läs mer
oktober 2018

Bussresa Mariefred – Berlin – Rheinsberg – Mariefred

1 oktober - 6 oktober

Sommaraktiviterna är över men ännu kan hösten bjuda på sköna dagar. Det blir två övernattningar i Berlin, en övernattning i Rheinsberg och två övernattningar i södra Danmark, en på nervägen och en på hemvägen. Bussen blir en långfärdsbuss med toalett och det ges många tillfällen till pauser och luncher. Rheinsberg är en charmig liten stad med ett kungligt  slott och slottsteater och gamla hus i gränder. Staden ligger vackert vid en sjö och på sommaren far ångloken dit med turister.…

Läs mer

Föreläsning ”Odla hela året” av Farbror Grön

11 oktober, 19:00 - 20:00
125 kr

Föreläsning ”Odla hela året” av Farbror Grön (Johannes Wätterbäck) i Paulinska skolans aula, Strängnäs. Samarrangemang av Mariefreds Trädgårdsförening och Strängnäs Hemträdgårdsförening.

Läs mer

Litteraturfest!

20 oktober

Den 20 oktober är det återigen tid för litteraturfest i Mariefred! Programmet kommer bjuda på spännande författarmöten, bokmässa och lekfulla aktiviteter för barn, bland mycket annat.

Läs mer

Yoga vid stress & utbrändhet steg 2 – Energi

20 oktober - 21 oktober
Livsfilosophie,
Skogsborgsvägen 16, Mariefred,
+ Google Map
24oo

Lördagen den 20/10 och söndagen den 21/10 kl 9-15 Här fördjupar vi oss i energi. Vad är det? Och varför läcker vi energi ibland och framför allt – vad kan vi göra för att behålla vår energi och till och med få ny energi.

Läs mer
november 2018

Kransbindning med Trädgårdsföreningen

25 november, 13:00 - 15:00

Vi binder kransar till Mariefreds julmarknad. Välkommen att vara med. Vi behöver många bindare med kreativa idéer. Ta gärna med eget ris om du har. Föreningen bjuder på fika. Samåkning från Konsums parkering kl. 12.45.

Läs mer
december 2018

Mariefreds klassiska julmarknad

2 december
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Första advent är det traditionell julmarknad med knallar, hantverkare och matproducenter på Rådhustorget. Hela stan tindrar och granen står glittrande i sin prakt mitt på torget. ÖSLJ tar ut sina lok och vagnar och på Gripsholms slott är det julstämning.

Läs mer

Mariefreds trädgårdsförening på julmarknaden

2 december, 10:00 - 15:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Julmarknad i Mariefred den 1:a advent. Vi finns på torget och säljer egentillverkade kransar och lotter till vårt julklappslotteri. Medlemmar är välkomna att vara med och hjälpa till i vårt marknadsstånd.

Läs mer
+ Exportera Listed Events

Facebook

Huvudsponsorer

Dela