Laddar evenemang
Sök evenemang

Evenemangsvynavigation

Evenemang

Evenemangslistnavigation

mars 2018

Grafisk konst – utställning på Mariefreds bibliotek

1 mars - 29 mars
Mariefreds Bibliotek

Grafisk konst av Philip von Schantz och Christina Johansson.

Läs mer

Öppna förskolan ”Hjärtat”

1 mars - 3 juni
Församlingshemmet

Välkommen till en mötesplats för barn i åldrarna 0-6 år med föräldrar eller annan vuxen. Här fikar vi, pratar och delar erfarenheter, pysslar och sjunger tillsammans mm. Vi har ett fint samarbete med biblioteket som besöker oss några gånger per termin och bjuder på sagostund med stor inlevelse.

Läs mer

POM Gallery – Ivar Lövheim

24 mars - 6 maj
POM Gallery,
Långgatan 11, Mariefred,
+ Google Map

Välkomna till utställningen Fuzzy Horizons. Ivar Lövheim skapar fokus genom att forma en värld av icke-fokus med sin speciella airbrush-teknik.

Läs mer

Vernissage på POM Gallery

24 mars, 12:00 - 16:00
POM Gallery,
Långgatan 11, Mariefred,
+ Google Map

Välkomna till vernissagen av Ivar Lövheims utställning Fuzzy Horizons. Ivar skapar fokus genom att forma en värld av icke-fokus med sin speciella airbrush-teknik.

Läs mer

Säsongspremiär med partybandet Active!

24 mars, 17:00
Hawo’s,
Gripsholms Kungsladugård, Mariefred, 64731 Sverige
+ Google Map

Vi drar igång säsongen med en rivstart! Succébandet Active gästar oss, så kvällens dresscode är – bekväma kläder och dansvänliga skor!

Läs mer

Viktoria Tolstoy och Claes Crona Trio

24 mars, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
225 kr

Kvällens artister behöver knappast någon närmare presentation. En av våra mest uppskattade jazzvokalister, Viktoria Tolstoy, möter en av landets främsta pianister, Claes Crona och hans trio. En kväll som inte kan bli annat än fantastisk! Ett samarbete med GiG Jazzförening

Läs mer

Årsmöte IFK Mariefred

25 mars, 13:00 - 15:00
Gripsholms Värdshus,
Kyrkogatan 1, Mariefred, 647 30
+ Google Map

Välkommen alla medlemmar!

Läs mer

Bird´s Nest

25 mars, 18:00 - 21:00
Gripsholms Värdshus,
Kyrkogatan 1, Mariefred, 647 30
+ Google Map
180 kr

Ett tillfälle som ni inte bör missa! Kapellmästarinna är Amanda Sedgwick, altsax och övriga musikanter i Bird´s Nest är: – Dwayne Clemons, trumpet – Alexander Brott, Gitarr – Carl Orrje, piano – Björn Lundén, kontrabas – Mattias Puttonen, trummor.

Läs mer

Öppet Hus på World Class

26 mars
World Class Mariefred

Välkomna!

Läs mer

Madicken – sagostund

26 mars, 10:30 - 11:00
Församlingshemmet

”- Pilutta dig!” Madicken är en snäll liten flicka. Oftast i alla fall. Men det är inte alltid så lätt att göra rätt även om man försöker. Kom och lyssna på vilka äventyr Madicken ger sig ut på!

Läs mer

Kundkväll!

26 mars, 16:00 - 19:00
Cloudno9style,
Storgatan 5B
+ Google Map

Kom och mingla med oss i butiken! Vi bjuder på något litet att äta och bubbel i glasen. Botanisera bland alla fina vår och sommarnyheter i en otroligt välfylld butik. Fina erbjudanden utlovas under kvällen. Varmt välkomna!

Läs mer

Lunchföredrag på Gripsholms slott: Blå tigern och den Lille Engländaren – Karl XI:s hästar i krig och fred

28 mars, 11:00 - 12:00
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map

Välkomna till det sista lunchföredraget för säsongen! Hör om människans bästa vän på 1600-talet.

Läs mer

Påskkärringar på stan!

29 mars
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Damma av kvasten, på med kaninöronen och putsa upp kitteln! Skärtorsdag 29 mars kl 17 möter Mariefredshäxorna  upp dig på Rådhustorget för promenad mot Gripsholms Värdshus där de delar ut påskägg till alla utklädda barn*.

Läs mer

Påskpyssel och öppet på Gripsholms slott

30 mars - 1 april
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map

I påskhelgen slår Gripsholms slott upp portarna. Familjevisning, påskpyssel och öppet för egen rundvandring står på programmet!

Läs mer
april 2018

Innan de vissnar – utställning på Mariefreds bibliotek

3 april - 28 april
Mariefreds Bibliotek

Collagekonst i tapet och vattenfärg av Elvira Cobello Pontén. En konstutställning med blommors mångfald och det egna livet som inspirationskällor.

Läs mer

Simone Moreno på svenska

7 april, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
200 kr

Under hösten släppte brasilianska sångerskan Simone Moreno EP:n ”På svenska”, med svängiga sånger sjungna på svenska. Hon var och bandet var också med i nya serien ”Folkets musik” på SVT med en helt ny version av Christian Walz låt ”Wonderchild” – nu som ”Underman” i brasseskrud och på portugisiska och svenska.

Läs mer

Katter – sagostund

9 april, 10:30 - 11:00
Församlingshemmet

Mjua och härliga, men också busiga och viljestarka. Och lömska. I sagorna dyker de upp i alla möjliga roller och idag ska vi få lära känna några av dem.

Läs mer

Gatunamnens historia!

10 april, 19:00 - 21:00
Församlingshemmet

Jim Sjöberg berättar och Bengt Rundgren visar bilder om delar av stadens gatuhistoria. Kaffeservering!

Läs mer

Företagarföreningens årsmöte och nätverksträff

11 april, 18:30 - 21:00
Slottspaviljongen,
Gripsholm Lottenlund, Mariefred,
+ Google Map

Har det redan gått ett år? Ja det har det! Vi summerar 2017 och blickar framåt på årsmötet som börjar kl 18.30. På den efterföljande nätverksträffen (start kl 19) kommer vi berätta om föreningens omarbetade strategi och vi vill gärna höra dina synpunkter.  Vi kommer också mingla, äta (95 kr) och ha sådär trevligt som vi brukar ha.

Läs mer

Per Persson och hans pack

14 april, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
200 kr

Sångaren och låtskrivaren Per Persson är en av Skottvångs favoritartister. Vi är så glada att han är tillbaka hos oss, som alltid med välrenommerat band, fantastiska låtar, roligt mellansnack och ett ös utan dess like.

Läs mer

Världsbokdagen 2018 – läs boken och möt författaren

17 april, 19:00 - 21:00
Mariefreds Bibliotek
Gratis

Världsbokdagen den 23 april uppmärksammas med ett författarbesök av Peter Fröberg Idling, och inför hans besök ett öppet boksamtal med utgångspunkt i romanen Julia & Paul – en försommarberättelse.   Boksamtal inför författarbesöket Under lättsamma men ordnade former leder Eva Stilling (bokcirkelentusiast) kvällens samtal om Peter Fröberg Idlings senaste roman Julia & Paul – en försommarberättelse. Vilka frågor och känslor väcker berättelsen? Kan romanens budskap uppfattas på olika sätt? Boksamtalet blir ett läsarnas och lyssnarnas möte inför författarbesöket i veckan…

Läs mer

Workshop – Självhjälp med akupressur!

21 april, 13:00 - 17:00
IOGT-NTO,
Långgatan 21, Mariefred, 64730
+ Google Map
500 kr

Hälsans Hus bjuder in Helena Ander, akupunktör, diplomerad massör och shaman som bl a undervisar i akupressur på Axelssons, för att ge oss en introduktion till akupressur och några enkla och effektiva sätt att ta hand om oss själva. Under workshopen får du en kort teoretisk introduktion om energi i kroppen, koncepten yin och yang och lite annat smått och gott.Visste du att du kan ge dig själv till lugn i stressade situationer, hjälpa dig eller nära och kära att…

Läs mer

Klösiga katters klubb

21 april, 15:00 - 16:00
Församlingshemmet
50 kr

Klösiga katters klubb är en jazzigt svängig kattpjäs om alla kattproblem som bara katter kan lösa. Kattkompisarna har en klubb: Klösiga katters klubb. De löser mysterier, räddar borttappade kattungar och spionerar på skummisar. Men nya katter flyttar in i området! Deras område! Vad vill de?

Läs mer

Barnrättskväll med Sydafrikas Idolvinnare Paxton The Jazz Yard Academy & Inkwenkwezi Stars

21 april, 18:30 - 21:00
Thomas Arena Teatern,
Regementsgatan 10, Strängnäs,
+ Google Map
150 kr

Ord, musik och korta filmer vävs samman till en global upplevelse. Kvällen leds av Kim, 13 år, från Zimbabwe, som till sin hjälp har barn som utsatts för kränkningar av sina rättigheter, som bland annat barnsoldat och skuldslav. De ingår nu i World’s Children’s Prize barnjury och är barnrättsambassadörer för WCP-programmet, som nära 42 miljoner barn deltagit i.

Läs mer

Mikael Rickfors

21 april, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
200 kr

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn ”Vingar för Pengarna”, utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa.

Läs mer

Boken – sagostund

23 april, 10:30 - 11:00
Församlingshemmet

Fira världsbokdagen med oss och lyssna på sagor om läsning och boksnappare!

Läs mer

Författarbesök av Peter Fröberg Idling

23 april, 19:00 - 21:00
Mariefreds Bibliotek
50 kr

Julia & Paul – en försommarberättelse, är en roman om Julia och Paul under några veckor i ett Sverige som kunde ha funnits om det dramatiska politiska skeendet 1917 hade tagit en annan, revolutionär riktning. När Julia lär känna den nyinflyttade och karismatiska Kata tar deras liv en ny och ödesdiger vändning. Författaren och journalisten Peter Fröberg Idling är kulturskribent och har medverkat i Dagens Nyheter och är Tidningen VI:s litteraturredaktör. Julia & Paul är hans tredje bok. Antalet platser…

Läs mer

Filmvisning – Schloss Gripsholm

27 april, 19:00 - 22:00
Biohuset,
Nygatan 18, Mariefred, 647 30
+ Google Map
Gratis

Den 27 april kl 19.00 visas på biohuset den tyska filmen ”Schloss Gripsholm”, som bygger på Kurt Tucholskys bok . Den spelades in i Mariefred 1963. Tysk text. Fri entré. Arr Vänortsföreningen Mariefred-Rheinsberg.

Läs mer

Mikael Ramel Band till Dej

28 april, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
200 kr

Mikael Ramel med rötter i -70 – talets musikrörelse och med den beryktade första LP:n ”Till Dej” (1972) kommer nu på en reunion-turné med en makalös band-sammansättning: Mikael Ramel Band Till Dej. Kenny Håkansson – gitarr och still going strong med bland annat bandet ”Kebnekajse”. Har spelat på Mikaels första plattor. Göran Lagerberg – bas. Spelat med Tages (-60-tal), med bl a Mikael Ramel (-70-tal) och med Egba mm (-80-tal). Mats Öberg – klaviaturer och sång. Denne supermusikant som spelat…

Läs mer

Valborgsmässofirande

30 april

Kaffeservering på Callanderska gården mellan kl 19-21. Vårsånger och vårtal på Kyrktrappan kl. 21.00. Välkomna!

Läs mer
maj 2018

Digital konst – utställning på Mariefreds bibliotek

2 maj - 31 maj
Mariefreds Bibliotek

Mia Jonsson visar digital konst med datorn som främsta redskap i skapandet.

Läs mer

Nätverksträff

2 maj, 19:00 - 21:00

Mer information kommer.

Läs mer

Tant Brun, tant Grön och tant Gredelin kommer på besök – dramatiserad saga

7 maj, 10:30 - 11:00
Församlingshemmet

Det var en gång tre damer som bodde tillsammans i ett litet hus. Alla var de mycket snälla. Men vänta! Är det inte de som kommer gående där borta?

Läs mer

Växtbytarträff!

8 maj, 18:30 - 20:00

Växtbytarträff hos Siw Bengtsson, Forsavägen 20 i Åkers Styckebruk. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet.

Läs mer

ÖSlJ 50 år i Mariefred

19 maj
ÖSlJ

Mer information kommer!

Läs mer

Rabarberfestival

19 maj
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Mer information kommer.

Läs mer

Yogaboost Mariefred

26 maj
Hammarens IP

En fullspäckad heldag med möjlighet att få prova på och få inspiration till allt inom yoga och välbefinnande. Förutom en mängd olika yogapass som leds av både erfarna och skickliga ledare kommer även erbjudas massage, föreläsningar, workshops och som grädde på moset en mängd intressanta utställare allt inom Yoga och Hälsa.

Läs mer

Dagsresa till underbara Visingsö

26 maj

Dagsresa till underbara Visingsö i samarbete med SPF.

Läs mer
juni 2018

Tre teman – utställning på Mariefreds bibliotek

1 juni - 31 augusti
Mariefreds Bibliotek

Fotografier av Hans Thorwid

Läs mer

Ångans Dag

2 juni
Mariefred

Mer information kommer!

Läs mer

Nätverksträff

5 juni, 19:00 - 21:00

Mer information kommer.

Läs mer

Heldagsresa med Mariefreds trädgårdsförening

9 juni

Heldagsresa med buss till Hallstahammar och Västerås. Mer information och anmälan kommer påwww.mariefredtradgard.com senare.

Läs mer

En Magisk Dag – andra året

16 juni

Ännu en gång bjuder vi på en magisk upplevelse för hela familjen med lekar för häxor och trollkarlar, drakpyssel, tipspromenad med fina priser, förtrollande marknad, örtlära, fantasyteckning med Peter Bergting och extra många turer med ångtågen (Hogwartsexpressen) Allt i Harry Potters anda. Vi hoppas att du kommer utklädd!!

Läs mer

Besök Callanderska Gården

28 juni - 12 augusti
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Museum och café har öppet torsdag – söndag, kl 12.30 – 16.30.

Läs mer

Semesterloppet

30 juni
Mariefred

Mer information kommer!

Läs mer

Barnteater – Snövit

30 juni - 5 augusti
Kafé Klaver,
Hedlandet Ekbacken 1, Mariefred,
+ Google Map
85 kr

Den elaka styvmodern vill döda snövit, för hon vill vara vackrast i landet. Jägaren som styvmodern har beordrat att döda snövit, låter henne löpa och hon hamnar hos de snälla dvärgarna som hjälper henne. Styvmodern lyckas ändå nästan att döda snövit, men prinsen räddar henne i sista ögonblicket. En rolig interaktiv föreställning med sång och musik.

Läs mer
juli 2018

Vi lirare – fotbollskollo

1 juli - 6 juli
Hammarens IP
3450 kr

Fotbollskollot  1-6 juli 2018 är för tjejer och killar födda 2005-2007. Anmäl dig på vilirare.se/fotbollskollo

Läs mer

Dagsresa till Ingmarsspelen i Nås

1 juli

Dagsresa till Ingmarsspelen i Nås, i samarbete med SPF.

Läs mer

Musikkväll på Callanderska gården

11 juli, 19:00 - 21:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Populära Ellinore Eriksson återkommer och tolkar svenska visartister. Kaffeservering! Välkomna!

Läs mer

Nordiska Mästerskapen i Food Truck

20 juli - 21 juli
Mariefred

Mer information kommer!

Läs mer

Bondens egen marknad

21 juli
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Nyskördat, närproducerat och småskaligt! Bondens egen Marknad finns till för dig som vill handla råvaror av högsta kvalitet. Här finns till exempel: grön- och rotsaker efter säsong, ostar, kött och chark, sylt, saft och marmelader, rapsolja och honung. Kom, smaka och köp!

Läs mer

Bellmansdagen

22 juli, 14:00 - 16:00
Hjorthagen,
Mariefred,
+ Google Map

Sedvanlig underhållning av årets Bellman i Hjorthagen kl.14.00.

Läs mer

Hundraåringarnas Regatta i Mariefred

25 juli - 28 juli
Mariefreds Marina

Hundraåringarnas Regatta i Mariefred välkomnar alla klassiska segeljakter. Regattan i Mariefred lyfter särskilt fram kappseglande båtar som är hundra år och äldre. Ett av regattans mål är att sätta ett världsrekord i antalet deltagande båtar som fyllt 100 år.

Läs mer
augusti 2018

Feelgood festival

4 augusti
295 kr

Den 4 augusti 2018 anordnas en ny litteraturfestival i tecknet feelgood. Med bl a författarmöten, boksignering och mingel. 

Läs mer

Musikkväll på Callanderska

8 augusti, 18:30 - 20:00

Allsångskväll med Lelle Roos och GripSound. Kaffeservering. Välkomna!

Läs mer

SM i Gatumusik

11 augusti
Mariefred

Mer information kommer!

Läs mer

BoMässa

11 augusti
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Mer information kommer.

Läs mer

Bondens egen marknad

11 augusti
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Nyskördat, närproducerat och småskaligt! Bondens egen Marknad finns till för dig som vill handla råvaror av högsta kvalitet. Här finns till exempel: grön- och rotsaker efter säsong, ostar, kött och chark, sylt, saft och marmelader, rapsolja och honung. Kom, smaka och köp!

Läs mer

Trädgårdsföreningen på Bondens Marknad

11 augusti, 10:00 - 14:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Trädgårdsföreningen kommer att delta i Bondens marknad med försäljning av växter, grönsaker, blommor, bär och lotteri. Medlemmar är välkomna att delta och bidra med sina trädgårdsprodukter.

Läs mer

Mariefreds Kungliga Triathlon

25 augusti
Mariefred

Mer information kommer!

Läs mer

Växtbytarträff

26 augusti, 14:00 - 16:00

Växtbytarträff hos Margaretha Fahlqvist, Rådjursslingan 33, Nygårds hagar i Taxinge. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet.

Läs mer
september 2018

Kungliga Veteranmopedrallyt 2018

1 september

Mopedentusiaster från hela Sverige samlas och åker en tur på ca 4,5 mil med start i Mariefred. Vi åker sedan till Stallarholmen, Malmby och Ärja där det väntas lite olika utmaningar vid varje stopp. I Mariefred sluts cirkeln av blårök och nostalgi med mopedutställning, ångtåg, marknad ,underhållning och kringaktiviteter. Dagen rundas av med prisutdelning.

Läs mer

PAX Draugen – sista bokläppet i serien!

8 september
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map

Lördagen den 8 september blir det ett hejdundrande BOKSLÄPP av den tionde och sista PAX-boken Draugen. Denna gång håller vi till vid Gripsholms slott i Mariefred. Vi lovar att det kommer bli något alldeles extra. Välkomna!

Läs mer

Kulturarvsdagen

8 september, 10:00 - 16:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Tema: Dela kulturarvet

Läs mer

Trädgårdsgruppens skördefest

15 september, 11:00 - 15:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Vi avslutar sommaren med öppen trädgård, fika och trevlig gemenskap! Kl. 11.00. Christina Idh tar oss med på en stadsvandring.

Läs mer

Äppelfest!

16 september

Söndagen den 16 september kl. 12.00 är det äppelfest hos Anne-Marie Betulander på Ärnäs Gård i Mariefred. Tillverkning av äppelmust. Tag med äpplen, emballage för infrysning och fikakorg. Var med och tävla om vem som bakar den godaste äppelkakan.

Läs mer

Trädgårdsföreningens höstmöte

26 september, 18:00 - 20:00

Höstmötet samarrangemang med Strängnäs Trädgårdsförening. Pensionärernas hus, Nygatan 5B i Strängnäs. Under året 2018 firar de 125 år i föreningen, så de vill göra höstmötet till en lite extra festlig avslutning på året. Föreningen bjuder på soppa, smörgås och fika. En historisk återblick erbjuds samt en presentation av medlemmarnas inskickade inspirationsbilder och intressanta sommarfynd. Under kvällen finns det möjlighet att köpa lotter.

Läs mer

Museibanans Dag

29 september
ÖSlJ

Mer information kommer!

Läs mer
oktober 2018

Bussrresa till vänorten Rheinsberg

1 oktober - 6 oktober

Sällskapsresa med buss till Berlin och vår vänort Rheinsberg den 1–6 okt.

Läs mer

Föreläsning ”Odla hela året” av Farbror Grön

11 oktober, 19:00 - 20:00
125 kr

Föreläsning ”Odla hela året” av Farbror Grön (Johannes Wätterbäck) i Paulinska skolans aula, Strängnäs. Samarrangemang av Mariefreds Trädgårdsförening och Strängnäs Hemträdgårdsförening.

Läs mer

Litteraturfest!

20 oktober

Den 20 oktober är det återigen tid för litteraturfest i Mariefred! Programmet kommer bjuda på spännande författarmöten, bokmässa och lekfulla aktiviteter för barn, bland mycket annat.

Läs mer
november 2018

Kransbindning med Trädgårdsföreningen

25 november, 13:00 - 15:00

Vi binder kransar till Mariefreds julmarknad. Välkommen att vara med. Vi behöver många bindare med kreativa idéer. Ta gärna med eget ris om du har. Föreningen bjuder på fika. Samåkning från Konsums parkering kl. 12.45.

Läs mer
december 2018

Mariefreds klassiska julmarknad

2 december
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Mer information kommer.

Läs mer

Mariefreds trädgårdsförening på julmarknaden

2 december, 10:00 - 15:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Julmarknad i Mariefred den 1:a advent. Vi finns på torget och säljer egentillverkade kransar och lotter till vårt julklappslotteri. Medlemmar är välkomna att vara med och hjälpa till i vårt marknadsstånd.

Läs mer
+ Exportera Listed Events

Facebook

Skärtorsdag 29 mars kl 17 möter Mariefredshäxorna upp dig på Rådhustorget för promenad mot Gripsholms Värdshus
där de delar där ut påskägg till alla utklädda barn. (så långt äggen räcker)
 
Stort tack till påskpromenadens sponsorer som bidrar till att göra evenemanget möjligt: Derome Mark & Bostad, Gripsholms Värdshus, ICA Torghallen, Jerners Rum, Pastellhörnan, SEVAB och Slottspaviljongen.
 
Ett evenemang arrangerat av företagarföreningen imariefred.nu
.

Huvudsponsorer

Dela