Laddar evenemang
Sök evenemang

Evenemangsvynavigation

Evenemang

Evenemangslistnavigation

maj 2019

Berätta om din drake

2 maj - 29 maj
Mariefreds Bibliotek

Min drake är en sagodrake. Den sätter sig på mitt öra och berättar underbara historier som har hänt för länge, länge sen.  – Jackie Morris. Fantastiska, fantasifulla drakar illustrerade av barn.

Läs mer

Kvinnor i Åkers Bergslag – sommarutställning

4 maj - 31 augusti
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map

Östra Sörmlands Gruvförening presenterar varje år en specialutställning i Skottvångs gruvas museum. År 2019 lyfter vi fram fyra kvinnor, som på skilda sätt varit betydelsefulla för den trakt, där gruvan var ett viktigt centrum. Dessa kvinnor kom från skilda miljöer och hade olika arbetsuppgifter. Utställningen pågår hela sommaren. Invigning sker lördagen den 4 maj klockan 11.00. Välkomna!

Läs mer

Fotoutställning

11 maj - 2 juni
Mariefreds Bokhandel

Eliot föddes 1966 i Kalifornien och utvecklade tidigt en kärlek till naturen. Han studerade arkitektur på ett universitet i Bay-området och upptäckte samtidigt fotografering, en passion och intresse som bara växt under livet.

Läs mer

POM Gallery – Alexander Hult

11 maj - 16 juni
POM Gallery,
Långgatan 11, Mariefred,
+ Google Map

Välkomna till utställningen Antarktis.

Läs mer

Gårdsauktion med Björn Brolin

25 maj
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Stor gårdsauktion på Callanderska gården med start kl 11 (visning från kl 10). Vi auktionerar ut delar av Margareta Harströms kvarlåtenskap samt valda delar ur gårdens andra utensilier. Välkomna! Ingen auktion utan försäljning av varm korv med bröd!  

Läs mer

Trummor och Orgel

25 maj, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
220 kr

Trummor & Orgel är odiskutabelt ett annorlunda band. Instrumental orgelpop. Filmmusik i singelformat. Hammond indie. Eller postrock som om det var gjort 1967. Kalla det vad du vill, klart är i alla fall att Trummor & Orgel är två tunga kompositörer/arrangörer med grym karisma och stor musikalitet. Man kan fråga sig vad som driver en till att fortsätta göra musik inom de skenbart snäva ramar som endast trummor och orgel erbjuder. Kanske är det just utmaningen som är drivkraften –…

Läs mer

Tipspromenad

26 maj, 12:00 - 15:00
Biohuset,
Nygatan 18, Mariefred, 647 30
+ Google Map
35 kr

Kul tipspromenader för hela familjen med start och mål från Biohuset.

Läs mer

Konsert på Gripsholm: Musik i Gryt

31 maj, 19:00 - 20:30
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map
250 kr

Musik i Gryt återkommer med ett nytt förstklassigt gästspel på Gripsholms slott. Det blir klassisk kammarmusik: Smetanas Pianotrio i g-moll op 15, och Brahms Pianokvintett i f-moll op 34.

Läs mer
juni 2019

Ångans Dag

1 juni

En dag inspirerad av ångan och fylld med nostalgi. Mer information kommer.

Läs mer

Jag målar för att jag måste och tills det är färdigt

1 juni - 31 augusti
Mariefreds Bibliotek

Målningar i akryl av Malin Olin 1 juni – 31 augusti

Läs mer

Callanderska Gården på Ångans Dag

1 juni
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Café och museum öppna från kl.11.00. På Callanderska gården serveras det kaffe med hembakat bröd och goda smörgåsar. Välkomna!

Läs mer

Siena Root

1 juni, 20:00 - 21:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
220 kr

Äkta analog rock n roll! Rockorkestern Siena Root gör sitt första gig i Skottvångs grufva. Efter fullspäckade turnéer i Europa tillsammans med band som bl a Deep Purple och Blues Pills m.fl. bjuder de nu på en exklusiv och intim konsert i hjärtat av Sörmland. Med sju album, över 15 år på vägarna i Europa och hundratals konserter i bagaget behövs väl en riktigt bra ursäkt att stanna hemma den här kvällen? Lisa Lystam – sång Sam Riffer – bas…

Läs mer

Att odla i pallkrage

3 juni, 18:00 - 20:00
Församlingshemmet
80 kr

Föredrag av Nina Bergström. Lättare förtäring till självkostnadspris. Lotterier.

Läs mer

Nätverksträff

5 juni, 19:00 - 21:00

Mer information kommer.

Läs mer

En magisk dag i Harry Potters anda

15 juni

Upplev en vidunderligt magisk dag i Mariefred för hela familjen med extra många ångtågsturer (Hogwartsexpressen). Tipspromenad genom Callanderskas örtagård och den magiska stadskärnan  (Diagon Alley). Sagolik högläsning och elevhemsortering på  Mariefreds bibliotek. Gratis filmvisning i Biohuset, pyssligt pyssel under Svenska Kyrkans flagg. Förtrollande torgmarknad. Utställningen  ”Drakarnas flora” i Mariefreds Bokhandel. World Class bjuder in till magisk lek för hela familjen & muggelrace för alla barn 4-12 år. Magiskt stor tack till våra sponsorer och samarbetspartner: Gripsholms Värdshus, ICA Torghallen, Mariefreds Bokhandel,…

Läs mer

Årets heldagsresa med Strängnäs Hemträdgårdsförening

15 juni
375 kr

Heldagsresan anordnas vartannat år av Strängnäs och vartannat år av Mariefred. I år är det Strängnäs Hemträdgårdsförenings tur och resan går till trädgårdar i Stockholmsområdet. Vi åker med abonnerad buss kl. 8.45 från Läggesta, hemkomst ca 18.00. VIKTIGT! Samling vid Läggesta 8.30 så att vi kommer iväg senast 8.45. Kostnad 375 kr. I priset ingår bussresa, buffélunch, besök på Nyckelvikens trädgård, Vintervikens ekologiska trädgård och Bergianska trädgården. Ta med fikakorg.

Läs mer

Lars Bygdén

15 juni, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
220 kr

Dark Companion – ett avsked och en nystart. ”Min fru Ulrika Jönsson dog den 11 november 2017. Dark Companion har för mig varit ständigt närvarande och ackompanjerat det utdragna avsked som vi gått igenom de senaste fyra åren. När jag första gången befann mig i studion med materialet till skivan fick vi de första beskeden om att något var fel. Skivan har sedan dess förföljt mig genom hela den svåra tid som ledde fram till Ulrikas död. Jag tror att…

Läs mer

Midsommarafton

21 juni
Midsommarängen vid Gripsholms Slott

Välkomna till traditionellt midsommarfirande på slottsängen kl.14.00.

Läs mer

Traditionellt midsommarfirande vis Skottvångs Grufva

21 juni
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map

Restaurang- och caféservering mellan 11 och 17 Vi klär midsommarstången tillsammans vid 14.00. Dans kring stången kl 15.30. Muséet är öppet och milan är under uppbyggnad i gruvhagen.

Läs mer

Semesterloppet

29 juni

Mer information kommer.

Läs mer

Tant Klavérs sommarteater – de tre små grisarna

29 juni - 11 augusti
Kafé Klaver,
Hedlandet Ekbacken 1, Mariefred,
+ Google Map
85 kr

De tre små grisarna beger sig ut i den stora vida världen för att bygga sig varsitt hus. Där ute finns den stora stygga vargen som vill äta upp dem. Kommer de tre små grisarna att klara sig undan den stora stygga vargen, eller kan syskonen skydda varandra? En rolig interaktiv föreställning med sång och musik. Passar bäst för barn 3 – 8 år.

Läs mer

Dagsresa till Ingmarsspelen i NÅS

30 juni

i samarbete med SPF. Se mer info på respektive hemsida. spfseniorerna.se/mariefred www.hembygd.se/mariefred

Läs mer
juli 2019

Hedebykvartetten

10 juli, 19:00 - 21:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map
80 kr

Hedebykvartetten med Tomas Ekström underhåller med och musik & allsång!

Läs mer

Nordiska mästerskapen i Food Truck

19 juli - 20 juli

Mer information kommer, tillsvidare kan du läsa om tävligen på nmfoodtruck.nu

Läs mer

Bellmansdagen

28 juli
Hjorthagen,
Mariefred,
+ Google Map
80 kr

Sedvanlig underhållning av årets Bellman i Hjorthagen kl.14.00

Läs mer
augusti 2019

Palle och hans vänner

2 augusti, 18:00 - 20:00
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map
270 kr

Palle Danielsson – vår internationellt mest kände jazzbasist – slog igenom som 19-åring i november 1965. Bill Evans, en av jazzens ledande pianister hade bokats för två veckor på legendariska jazzklubben Gyllene Cirkeln. Bill kom till Sverige utan sitt ordinarie komp. En svensk rytmduo fick trollas fram. Valet föll på den unge Palle Danielsson och trumslagaren Rune Carlsson. Palle gjorde succé och en stjärna var född. Genom åren har Palle spelat och turnerat över hela världen. Några av dom han…

Läs mer

Leif Brixmark and the New Holland Band

7 augusti, 19:00 - 21:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map
80 kr

Tillbaka igen på Callanderska – Leif Brixmark and the New Holland Band med sin medryckande klezmer, blues och afroinspirerade musik!

Läs mer

SM i gatumusik

10 augusti

Mer information kommer.

Läs mer

Feelgood festivalen

10 augusti
Mariefred
495 kr

Välkommen till en inspirerande dag i idylliska Mariefred fylld med författarsamtal, seminarium, skrivasrkola och härlig litteratur.

Läs mer

Besök trädgårdsföreningen på Bondens egen Marknad

10 augusti, 10:00 - 16:00

Bondens marknad på torget i Mariefred. Trädgårdsföreningen kommer att delta i Bondens marknad med försäljning av växter, grönsaker, blommor, bär och lotteri. Medlemmar är välkomna att delta och bidra med sina trädgårdsprodukter.

Läs mer

BoMässan

10 augusti, 10:00 - 16:00
Rådhustorget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Bomässan pågår parallellt med SM i Gatumusik lördag 10 augusti. Ett utmärkt tillfälle för dig som bor eller vill flytta till Mariefred. Träffa lokala mäklare, hantverkare, byggföretag, banker med flera.

Läs mer

Växtbytarträff

25 augusti, 18:00 - 21:00

Växtbytarträff hos Siw Bengtsson Forsavägen 20, Åkers Styckebruk. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördar-sniglar. Ta med fikakorg. Samåkning från Konsums parkering kl. 17.45.

Läs mer

Mariefreds Kungliga Triathlon

31 augusti

Mer information kommer!

Läs mer
september 2019

Äppelfest

8 september, 13:00 - 18:00

Äppelfest hos Anne-Marie Betulander på Ärnäs Gård i Mariefred. Tillverkning av äppelmust. Ta med äpplen, emballage för infrysning och fikakorg. Var med och tävla om vem som bakar den godaste äppelkakan. Pris till godaste äppelkaka.

Läs mer

Skördefest!

14 september, 11:00 - 15:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Välkomna till Trädgårdsgruppens skördefest! Vi avslutar sommaren med öppen trädgård, fika och trevlig gemenskap. Stadsvandring i sedvanlig ordning, vi samlas på Callanderska gården.

Läs mer

Trädgårdsföreningens höstmöte

23 september, 18:00 - 21:00
Församlingshemmet

Höstmöte på församlingshemmet i Mariefred tillsammans med Strängnäs Hemträdgårdsförening. Carita och Bertel Nordén Södertälje berättar hur deras vackra trädgård kom till. De har med åren försökt få den till en trädgård som de själva trivs i och som de hoppas även kan inspirera och locka andra att vidareutveckla sina egna trädgårdar. Lättare förtäring till självkostnadspris. Lotterier.

Läs mer
oktober 2019

Mariefreds Litteraturfest

19 oktober

Mer information kommer.

Läs mer
november 2019

Kransbindning på Ekensberg

24 november, 13:00 - 17:00

Vi binder kransar till Mariefreds julmarknad. Välkommen att vara med. Vi behöver många bindare med kreativa idéer. Ta gärna med eget ris om du har. Föreningen bjuder på fika. Samåkning från Konsums parkering kl. 12.45.

Läs mer
december 2019

Mariefreds klassiska julmarknad

1 december

Mer information kommer.

Läs mer

Trädgårdsföreningen på julmarknaden

1 december, 10:00 - 15:30

Julmarknad i Mariefred den 1:a advent. Vi finns på torget och säljer egentillverkade kransar och lotter till vårt julklappslotteri. Medlemmar är välkomna att vara med och hjälpa till i vårt marknadsstånd.

Läs mer
+ Exportera Listed Events

Facebook

Huvudsponsorer

Dela