Laddar evenemang
Sök evenemang

Evenemangsvynavigation

Evenemang

Evenemangslistnavigation

maj 2017

’Men’, en utställning av fotografen Dawid på Gripsholms slott

20 maj - 27 augusti
Gripsholms Slott

20 maj till 27 ges en unik möjlighet att se fotoutställningen ’Men’. Utställningen visar 49 porträtt av män tagna av Dawid (Björn Davidsson, född 1949).

Läs mer

Sommarutställning i Mariefreds bokhandel

26 maj - 23 juli
Mariefreds Bokhandel

”Allt mellan himmel och Mariefred” heter Mariefreds Bokhandels sommarutställning. Det är Karin ”mormor” Johnsson och Susanne Queckfeldt som visar upp varierat motivtema med färgglädje som ledord.

Läs mer
juni 2017

Utställning – Landskapsmåleri från Sörmland

1 juni - 31 augusti
Mariefreds Bibliotek
Gratis

Olja och tempera på linneduk. Bengt Olsen

Läs mer

Fotoutställning  – Afrikas Minoritetsfolk

1 juni - 31 augusti
AfriDuka,
Storgatan 12
+ Google Map

Fotograf Stefan Janson har rest i Namibia, Etiopien och Tanzania och tagit över 60 000 bilder. Ett antal av dessa finns att beskåda under juni, juli och augusti 2017 i butiken AfriDuka, Storgatan 12 i Mariefred. Bilderna är numrerade och finns till försäljning.

Läs mer

Champagnemåndag!

5 juni - 21 augusti
Slottspaviljongen,
Gripsholm Lottenlund, Mariefred,
+ Google Map

Äntligen måndag! Varje måndag hela sommaren med start den 5:e juni har vi champagnemåndag på Slottspaviljongen. Vi provar en ny sorts bubbel varje måndag samtidigt som du givetvis kan köpa vår ordinarie Cava, Prosecco och Champagne & Alkoholfritt mousserande på glas.

Läs mer

Afternoon Tea

10 juni - 30 november
Gripsholms Värdshus,
Kyrkogatan 1, Mariefred, 647 30
+ Google Map
195 kr

Vår Afternoon Tea står uppdukad alla lördagar mellan klockan 14.00 och 16.00! Här kan ni avnjuta allt från hembakade scones till kakor, bakverk och tårtor.

Läs mer

Philp Art – sommarutställning

15 juni - 31 augusti
Philp Art,
Ärnäsvägen 31, Mariefred, 64731
+ Google Map

Måleri av Marianne Philp

Läs mer

Marit Bergman

28 juni, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Marit Bergman debuterade som soloartist 2002, tog det svenska musiklivet med storm och har sedan dess belönats med såväl Grammisar och P3-guld statyetter och inspirerat en ny generation av kvinnliga artister. Marit Bergman började skriva låtar som tolvåring och spelade som sjuttonåring i bandet Candysuck. Hon beskriver sitt musikaliska ursprung som en blandning mellan Madonna, Sonic Youth, X-Ray Spex, Roberta Flack och Mary J. Blige och alla dessa vida influenser kan höras i Marits låtar. Förutom musikskapandet har Marit varit…

Läs mer

Callanderska gårdens museum och café

29 juni - 13 augusti
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Museum & café har öppet: 29/6–13/8, torsdag – söndag kl 12.30–16.30

Läs mer
juli 2017

Tant Klavér spelar Bockarna Bruse

1 juli - 6 augusti
Kafé Klaver,
Hedlandet Ekbacken 1, Mariefred,
+ Google Map
80 kr

En rolig interaktiv föreställning med sång och musik. Den minsta bocken Bruse vill bryta det gamla mönstret genom att gå över bron till det efterlängtade gröna gräset på andra sidan ån. Kommer bockarna att lyckas ta sig över eller kommer trollet att äta upp dem? Se den spännande kampen mellan bockarna och trollet.

Läs mer

Semesterloppet

1 juli, 08:00 - 17:00

Semesterloppet går av stapeln den första lördagen efter midsommar varje år och har gjort så sedan 1993. Det är 10 km och sträcker sig kring och genom vackra Mariefred, från 2016 har Semesterloppet en 5 km klass.

Läs mer

Kom och lyssna på Duo Hästbacka Persson på Gripsholms slott 1 juli

1 juli, 17:00 - 19:00
Gripsholms Slott
170 kr

Duo Hästbacka Persson består av pianisten Christopher Hästbacka och saxofonisten Linn Persson. Duon ger en konsert med fyra sonater i Rikssalen på Gripsholm

Läs mer

Johan Johansson och Ellinor Brolin tolkar Kjell Höglund

1 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Johan Johansson med starka rötter i punk och rockmusik är troligen känd för de flesta som gillar svensk progg- och samhällskritisk musik, men också producent, författare och mentor för många unga inom musikbranschen. Ellinor Brolin är sinnebilden av en dalatös, hennes röst är lågmäld, och vacker, hon var ett av de absoluta stjärnskotten på 2015 års Kompledigtfestival i Köping. Tillsammans kompletterar de varandra som Höglund-tolkare. Efter bejublat program där en rad artister firade Kjell Höglunds 70-årsdag får vi njuta av…

Läs mer

Vi lirare – fotbollskollo

3 juli - 8 juli
Hammarens IP
3450 kr

Sommaren 2017 arrangeras fotbollscampen i stolt samarbete med IFK Mariefred, i vackra och historiska omgivningar. För killar och tjejer födda 2004 – 2006, det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har spelat länge, du utvecklas som spelare och träna för profil- och meritstarka instruktörer som bl.a. Bojan Djordjic, Lisa Ek, Tommy Söderberg och Anders Limpar. Möt nya vänner och upplev roliga saker tillsammans!

Läs mer

Musikkväll med Klezmerbandet

5 juli, 19:00 - 21:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Leif Brixmark & the New Holland Band. Kom och njut av en dos kluriga melodier och underfundiga texter. »Hårdvisa« med inslag av pop, rock och klezmer. Den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri. Kaffeservering med hembakat! – Lotteri!  

Läs mer

Maria Andersson

5 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Maria Andersson som vi under två årtionden sett som frontkvinna i Sahara Hotnights flyger nu solo för första gången och utvecklar något som är helt hennes eget. Den första singeln ”End of Conversation” gavs ut i februari och har blivit hypad och mycket spelad sedan den kom ut.  Vi har också sett henne som bisittare/musiker i Pluras kök.

Läs mer

John Holm

8 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Legendariske John Holm kommer tillbaka till Skottvång. Konserten ges i restaurangen och konceptet är precis som förra gången intimt, avskalat och sparsmakat.

Läs mer

Top Dogs feat. Lady A

12 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

The Lady’s high energy show has been compared to the likes of ”Tina Turner” and ”Chaka Khan” ~ that smile easily draws the audience in with her sultry-husky voice and contemporary blues styling. Like a Good pot-a-Gumbo, Lady ”A’s” show is always spicy and she highly believes in Audience participation! Known as ”The Hardest Workin Woman”; Lady A is also Host DJ on her Gumbo & Gospel show on NWCZ online radio in Tacoma, Washington and Blues411 Internet Radio in…

Läs mer

Årets kolmila tänds

15 juli, 11:00 - 12:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map

Var med när årets kolmila tänds under ceremoniella former. Som vanligt är det en hemlig gäst som döper milan till ett kvinnonamn.

Läs mer

Conny Bloom med band – Fullt upp

15 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Conny Bloom aktuell med nya album ”Fullt Upp” ger sig ut på turné med ett fantastiskt band. ”Det ska bli skitkul att få släppa ut den fulla tuppen på vägarna. Har grymma musiker med mig och vi kommer ta ut svängarna ordentligt live”. Conny Bloom är unik som rockmusiker och artist i Sverige – och ser till på köpet ut som själva sinnebilden av en rockstjärna någonstans tidigt 1970-tal.   Electric Boys, bandet som han startade och hade stora framgångar…

Läs mer

Py Bäckman och Janne Bark

19 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Py Bäckman kan se tillbaka på en lång och gedigen karriär som sångerska, textförfattare och kompositör. Raj Montana Band och Nordman är bara två av de framgångsrika namn hon är förknippad med. Janne Bark fick sitt stora genombrott fick han som gitarrist tillsammans med Ulf Lundell, som han fortfarande spelar med. Han har också varit en tredjedel av Triad och spelat med en lång rad artister. När Bark bad Py skicka texter, tog hon fram alla dikter som hon hade…

Läs mer

Nordiska Mästerskapen i Food Truck

21 juli - 22 juli
Mariefreds stadskärna,
Mariefred,
+ Google Map

För tredje året på rad tävlar Food Trucks från Nordens alla hörn om vilken som är bäst. Kom och ät, rösta och upplev Mariefred. Nordiska Mästerskapen i Food truck, Mariefred 2016 from You Are Here on Vimeo.

Läs mer

Bondens egen marknad

22 juli, 10:00 - 14:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

En skördefest varje gång! Tänk dig en klassisk torgmarknad. Luften är full av spännande dofter av nybakat bröd och färska grönsaker. Bland torgstånden trängs kunder som handlar och pratar med traktens producenter om odling och uppfödning. Du strosar omkring i ett hav av färger och får smaka lokala specialiteter som annars är svåra att finna och varorna på marknaden är de färskaste du kan få tag på!

Läs mer

Anders Lundin Expedition: Livet – från apa till självförverkligare

22 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Programledaren och TVprofilen Anders Lundin har skrivit låtar och texter sedan tonåren, han har spelat in skivor och turnerat med band. Barnlåtarna han gjort för SVT har vunnit Grammis och rullat i rutan i år efter år.  I mellanpraten känner man igen Anders berättarglädje från radioåren,  från Emmy-vinnande ”Allt För Sverige” och från ”Sommar i P1″. I visföreställningen Expedition Livet! blir publiken huvudperson när Anders Lundin vänder, vrider och snurrar på frågorna; vart kommer vi ifrån? Vart skall vi? Hur…

Läs mer

Bellmandagen i Hjorthagen

23 juli, 14:00 - 15:30

Som Bellman i år ser vi Torsten Arnbro.

Läs mer

NYNNINGEN

26 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

I december återuppstod ett av de mest legendariska banden från 70-talet. Nu får vi chansen att se dom på Skottvång! Nynningen är en musikgrupp som bildades 1971 och som existerade i flera olika konstellationer fram till sista turnén våren 1980. Gruppen tillhörde musikrörelsen och blev välkänd över hela landet med sin politiska rockmusik som präglade gruppens fyra skivor. Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: FÖR FULL HALS. Det…

Läs mer

En konsert i världsklass – mezzosopranen Katarina Karnéus och pianisten Johan Ullén på Gripsholms slott

29 juli, 17:00 - 19:00
Gripsholms Slott
170 kr

Missa inte möjligheten att lyssna på Katarina Karnéus och Johan Ullén i Rikssalen på Gripsholms slott!

Läs mer

Christian Kjellvander med band

29 juli, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Ända sedan tiden i bandet Loosegoats och första soloalbumet har Christian Kjellvander alltid varit närvarande i svenskt musikliv. Hans unika förmåga att bara efter några sekunders sång kasta in oss i en mental bil längs en landsväg i själva hjärtat av USA, har gjort honom till vårt lands främsta leverantör av indie-americana. Där den sörmländska landsbygden möter de ändlösa amerikanska vägarna – där står Christian Kjellvander som en orubblig vägvisare i våra liv, med vackra melodier och eleganta texter som…

Läs mer
augusti 2017

Callanderska Stiftelsen 70 år

1 augusti - 31 augusti
Mariefreds Bokhandel

15 augusti fyller Callanderska Stiftelsen 70 år, det firar vi med en utställning i Bokhandeln.

Läs mer

Allsångsmusik med gästartist!

2 augusti, 18:30 - 20:30
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Lelle, Gunnar & Rune underhåller tillsammans med musikalartisten och nyblivne Mariefredsbon Linus Fagerström. Kaffeservering med hembakat! OBS! Vid regn i Församlingshemmet.

Läs mer

Ossler

2 augusti, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Pelle Osslers musik är filmisk, scenisk. Storslagna ljudbilder i tjocka sjok som byggs upp  underifrån, med gråsvart mullrande tyngd. De lyfter, vindlar fram genom landskap och ut över hav, skjuter sig rakt in i märgen. Låtarna utgår från samtiden, även om de stundtals tar avstamp i det förflutna, i gamla krig, yttre såväl som inre. ”Titeln till plattan kom från en artikel jag läste om ett ställe i Ulan Bator som kallades Center för Shamanism och Evig Himmelsk Fullkomning. Jag…

Läs mer

Lyssna på ’A tributet to Nina’ med Doreen Ndagire

5 augusti, 17:00 - 19:00
Gripsholms Slott
170 kr

  A tributet to Nina är en intim jazzföreställning till minne av kompositören, sångaren, pianisten och aktivisten Nina Simone, framförd av Doreen Ndagire, Ung svensk solist.

Läs mer

West of Eden

5 augusti, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Från finstämt, akustiskt historieberättande till catchy folkrock och irländskt låtspel. Med eget material med avstamp i den keltiska folkmusiken. West of Eden är det svenska folkmusikbandet som byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands genom ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken. Bandet har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine och har genom åren samarbetat med medlemmar ur…

Läs mer

Darya och Månskensorkestern

9 augusti, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Darya & Månskensorkestern från Stockholm har sedan 2004 spelat världens vemodigaste musik, finsk tango. Genom att blanda in exotica, beguine, finsk ståltrådsrock, vals, iranska krigssånger och schlager i den finska tangon har orkestern vunnit en stor publik i alla åldrar och från alla sorters bakgrund. I spetsen för orkestern står Sveriges okrönta tangodrottning Darya Pakarinen. Våren 2017 släppte Darya & Månskensorkestern sitt första album med eget material: ” Uusi Atlantis – Det nya Atlantis” på Dubious Records. Darya & Månskensorkestern…

Läs mer

Hellsingland Underground

11 augusti, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Hellsingland Undergrounds vision har sedan starten varit att skapa musik med djup och lång livslängd. Mytbildningen runt bandet startade redan sommaren 2006, efter deras första spelning på en olaglig festival mitt ute i skogen i Hälsingland, där spritförsäljningen skedde direkt från 10-litersdunkar. En myt som bara växt och utvecklats för varje platta. Tidigare recensioner har hyllat bandets produktion, de självutlämnande texterna, harmonierna och den spel- och musikglädje som hörs i allt de gör. Lekfullhet, ett maffigt sound, men ändå fyllt…

Läs mer

SM i Gatumusik!

12 augusti, 10:00 - 16:00
Läs mer

Bondens egen marknad

12 augusti, 10:00 - 14:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

En skördefest varje gång! Tänk dig en klassisk torgmarknad. Luften är full av spännande dofter av nybakat bröd och färska grönsaker. Bland torgstånden trängs kunder som handlar och pratar med traktens producenter om odling och uppfödning. Du strosar omkring i ett hav av färger och får smaka lokala specialiteter som annars är svåra att finna och varorna på marknaden är de färskaste du kan få tag på!

Läs mer

Trädgårdsföreningen på Bondens Marknad

12 augusti, 10:00 - 14:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Trädgårdsföreningen kommer att delta i Bondens marknad med försäljning av växter, grönsaker, blommor, bär och lotteri. Medlemmar är välkomna att delta och bidra med sina trädgårdsprodukter.

Läs mer

BoMässan

12 augusti, 10:00 - 16:00
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Är du sugen på att flytta till den sprudlande idyllen Mariefred är det här mässan för dig. Under pågående SM i Gatumusik och Bondens egen marknad finns mäklare, husbyggare, hantverkare och banker på plats i BoMässetältet för att hjälpa dig med allt från lånefrågor till vilken köksblandare som passar bäst till bänkskivan i ert nya kök.

Läs mer

Brustna Hjärtan Barock ger konsert i Gustav III:s teater

12 augusti, 17:00 - 19:00
Gripsholms Slott
170 kr

Ensemblen Brustna Hjärtan Barock ger årets konsert i teatern på Gripsholms slott medTelemann – con passione, en hyllning till tonsättaren med musik som berör både hjärta och intellekt.

Läs mer

Wild night Orchestra – A tribute to Bob Marley

12 augusti, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Avsluta sommarsäsongen med oss genom baktaktsgung i gröngräset med grilloset tungt liggande över nejden. Låt oss tillsammans hylla en av historiens mest älskade artister och låtskrivare – Bob Marley. Gästartister: Desmond Foster och Frida Öhrn samt Viktor Brobacke och Gustav Bendt Soundsystem: Club Killers Wild Night Orchestra: Martin Frontman – sång & gitarr Clas Lassbo – bas & sång Rikard Brandén – Git, Pedal steel Norpan Eriksson – trummor David Nyström – keys Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt…

Läs mer

Lars Demian och David Tallroth

16 augusti, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Sångaren, låtskrivaren och underhållaren Lars Demian är tillbaka på Skottvång! Lars Demian på en scen har beskrivits som den felande länken mellan Karl Gerhard, Jaques Brel och Joe Hill. Tillsammans med sin vapendragare, multiinstrumentalisten David Tallroth, är han en garanti för en kväll med skratt, vemod, käftsmällar och makalösa berättelser. Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset). Grillbuffé och biljett till konserten 395 kr Endast konsertbiljett: 190 kr Ett samarbete med GiG Jazzförening

Läs mer

Tre konserter för barn och vuxna på Gripsholm

19 augusti

Inte bara en, utan tre konserter blir det i Rikssalen: Klassiska musikpärlor med Lönnebergakvartetten, Trollflöjten med Duo Caminar och Jazz på Pippis vis med Sarah Riedel.

Läs mer

Barnens egen dag

19 augusti

Lördagen den 19 augusti sjuder Mariefred av aktiviteter för barn med bl a teater, barnkonserter på slottet, ansiktsmålning, ponnyridning och hoppborg. Mer information och aktiviteter kommer. Stay tuned!

Läs mer

Bondens egen marknad

19 augusti, 10:00 - 14:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

En skördefest varje gång! Tänk dig en klassisk torgmarknad. Luften är full av spännande dofter av nybakat bröd och färska grönsaker. Bland torgstånden trängs kunder som handlar och pratar med traktens producenter om odling och uppfödning. Du strosar omkring i ett hav av färger och får smaka lokala specialiteter som annars är svåra att finna och varorna på marknaden är de färskaste du kan få tag på!

Läs mer

Magnus Lindberg

19 augusti, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Magnus Lindberg är en av de verkliga veteranerna i det svenska musiklivet. I 32 år har han berikat världen med sina sånger och än är det inte slut. Snarare tvärtom. Nya skivan, ”På bergets topp”, andas en ny optimism och innehåller några av hans starkaste melodier någonsin. Under åren har Magnus varit med om en hel del. Han började sin karriär i gruppen Landslaget under tidigt sjuttiotal. Efter några skivor hoppade han av bandet och 1976 kom första soloskivan. Efter…

Läs mer

Växtbytarträff

20 augusti, 13:00 - 15:00

Växtbytarträff hos Ann och Harry Lundqvist, Hällbyvägen 16, Nygårds Backar i Taxinge. Du är välkommen även om du inte har växter att byta med. Märk gärna dina växter med namnet. Tänk på att inte medverka till spridning av mördarsniglar. Tag med fikakorg. Samåkning från Konsums parkering kl. 12.30.

Läs mer

Konsert med vinnarna i Swedish International Duo Competition 2017

22 augusti, 19:00 - 21:00
Gripsholms Slott
170 kr

Sommarens konsertserie på Gripsholms slott avslutas med en konsert av årets vinnare av Swedish International Duo Competition, som utses helgen före konserten.

Läs mer

AFT – Annika Fehlning Trio

25 augusti, 20:00 - 22:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map
190 kr

Annika Fehling sjunger med både stark passionerad och en mjuk innerlig röst. Annikas musikstil har en bredd som kan vara jazzig och funkig men i grunden är hon en singer/songwriter som vinner uppskattning och ständigt nya fans runtom i landet och Europa Senaste plattan ”Rust&Gold” som släpptes 2013 fick riktigt fin respons i Sverige och Europa. Annika har spelat på scener som Blue Bird och Belfast i Nashville, Kerrville Festival (Texas), Copenhagen Songwriters Festival, Anderson Fair och Mucky Duck i…

Läs mer

Mariefreds Kungliga Triathlon 2017

26 augusti

Mariefreds Kungliga Triathlon är ett minitriathlon som genomförs i lagvis. Varje lag består av tre deltagare. Lagen får vara sammansatta hur man vill avseende kön och ålder, dock fyllda 20 år. Alla i laget genomför samtliga distanser. Tävlingen inleds med simning därefter cykling och slutligen löpning.

Läs mer

Gruvans Dag

26 augusti, 10:00 - 16:00
Skottvångs Grufva,
Skottvångs gruva 64792
+ Google Map

Den sista lördagen i augusti varje år ordnar Gruvföreningen ”Gruvans dag” vid Skottvång. Välkommen till hantverksmarknad och guidning på gruvområdet, det bakas i den gamla ugnen i torpet Lövstugan och det hörs dragspelsmusik i busken. Tjärdalen i gruvhagen ryker när den kådrika tjärveden bränns till en tjock svart tjära som rinner ut i burkar.

Läs mer
september 2017

Bondens egen marknad med matlagning live på torget

2 september, 10:00 - 14:30
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

En skördefest varje gång! Tänk dig en klassisk torgmarknad. Luften är full av spännande dofter av nybakat bröd och färska grönsaker. Bland torgstånden trängs kunder som handlar och pratar med traktens producenter om odling och uppfödning. Du strosar omkring i ett hav av färger och får smaka lokala specialiteter som annars är svåra att finna och varorna på marknaden är de färskaste du kan få tag på!

Läs mer

Skördefest!

16 september, 11:00 - 15:00
Callanderska Gården,
Klostergatan 5, Mariefred,
+ Google Map

Vi avslutar sommaren med Trädgårdsgruppens skördefest. Stadsvandring och guidning med Christina Idh kl 11.

Läs mer

Äppelfest

17 september, 12:00 - 14:00

Äppelfest hos Anne-Marie Betulander på Ärnäs Gård i Mariefred. Tillverkning av äppelmust. Tag med äpplen, emballage för infrysning och fikakorg. Var med och tävla om vem som bakar den godaste äppelkakan. Pris till godaste äppelkaka. Samåkning från Konsums parkering kl. 11.45.

Läs mer
oktober 2017

Trädgårdsföreningens höstmöte

4 oktober, 18:30 - 20:30
Församlingshemmet

Höstmöte på Församlingshemmet i Mariefred.  Anne Eriksson från Grödinge visar bilder och föreläser om odling i upphöjda bäddar, platsbygge av odlingsbädd och ekologisk odling av framför allt grönsaker. Också lite om jord och näring och lite extra om kompost. Anne har en trädgårdsmästarutbildning från Ökna lantbruksskola. Arbetar med det mesta inom trädgård i ett familjeföretag AT Trädgård AB, www.attradgard.se Vi bjuder på lättare förtäring och kaffe o kaka. Lotterier

Läs mer

Mariefreds Litteraturfest

21 oktober

Poeten Johan Jönson gästar Mariefred, likaså författare och illustratören Sarah Sheppard. Det blir författarfrukost med Kristina Sandberg på Slottspaviljongen. Torbjörn Flygt samtalar om sin nya roman och sitt författarskap med litteraturvetaren Tord Eng. Majgull Axelsson samtalar med förläggaren Dorotea Bromberg. Översättaren och förläggaren Jörn Lindskog samtalar med bibliotekarie Anders Johnsson om samtida tysk litteratur översatt till svenska. Lotta Thell samtalar med bibliotekarie Stina Linse. Mer information kommer.

Läs mer
november 2017

Kransbindning – lär dig binda vackra kransar

26 november

Vi binder kransar till Mariefreds julmarknad. Välkommen att vara med. Vi behöver många bindare med kreativa idéer. Ta gärna med eget ris om du har. Föreningen bjuder på fika. Samåkning från Konsums parkering kl. 12.45.

Läs mer
december 2017

Trädgårdsföreningen på julmarknaden

3 december
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Julmarknad på torget i Mariefred. Vi finns på torget i Mariefred och säljer egentillverkade kransar och lotter till vårt julklappslotteri.

Läs mer

Välkomna till Mariefreds klassiska julmarknad

3 december, 10:00 - 16:00
Torget, Mariefred,
Mariefred,
+ Google Map

Härliga matvaror, rykande varm glögg, unikt hantverk. Tomten har lovat att komma på besök för att samla in barnens önskelistor, han nämnde i förbifarten att några julklappar redan är klara till barnen att få med hem. Åntåget kör hela dagen och alla butiker håller öppna. Starta upp julstämningen i Mariefred!

Läs mer
+ Exportera Listed Events

Facebook

Huvudsponsorer

Dela