Laddar evenemang
Sök evenemang

Evenemangsvynavigation

Evenemang

Evenemangslistnavigation

januari 2021

PAX-promenaden

1 januari - 31 december
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map

Följ med in i Alrik och Viggos magiska Mariefred, de behöver din hjälp! PAX-promenaden är en cirka timme lång äventyrspromenad genom Mariefred som du själv väljer när du vill gå. Ladda hem appen (gratis), plugga in hörlurarna och ta dig till runstenarna vid Gripsholms Slott. Där börjar äventyret. 

Läs mer

Discgolfbana (frisbeegolfbana) i Mariefred

1 januari - 30 juni
Hammarens IP

På Hammarens idrottsplats i Mariefred finns en 9-hålsbana för discgolf. Lånediscar finns i en låda vid startplatsen eller att låna från vaktmästarna när de är på plats.

Läs mer
maj 2021

POM Gallery – Niki Cervin

8 maj - 20 juni
POM Gallery,
Långgatan 11, Mariefred,
+ Google Map

Välkomna till utställningen Forever in the mind

Läs mer

Ut och bada!

17 maj - 31 augusti

Det finns många fina badplatser runt om oss. HÄR kan du läsa om vattentemperaturer, tillgänglighet och kanske hitta en ny pärla där du kan doppa tårna?

Läs mer

Bengt Petterssons 30-tal

24 maj - 30 juni
Mariefreds Bokhandel

Välkomna in till Boklådans galleri där vi fram till den 30 juni visar naivistiskt måleri i nostalgins tecken. Och när du ändå är här, passa på att få tips om årets bästa hängmattebok, eller varför inte köpa med en karta över närområdet.

Läs mer
juni 2021

Gripsholms slott öppnar!

1 juni - 20 juni
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map

Hurra! Nu kan vi igen njuta av vasaborgen Gripsholmfyrahundraåriga historia. Här finns landets främsta exempel på gemak från vasakungarnas tid och en av Europas mest välbevarade 1700-tals teatrar. Till höjdpunkterna hör också statens porträttsamling – Sveriges kändisar hänger på Gripsholm. Välkomna!

Läs mer

Konst på Callanderska

1 juni - 31 augusti
Mariefreds Bibliotek

På Mariefreds bibliotek visar Mariefreds hembygdsförening ett axplock ur Callanderska gårdens konstsamling. Konst av Sofia Nordwaeger, donator och grundare av Callanderska stiftelsen, slottsmålaren Johan Robert Nilsson, Mariefredsprofilen Harry Karlsson, med flera.

Läs mer

”Migranter”, sommarutställning på Gripsholms slott 2021

1 juni - 29 augusti
Gripsholms Slott,
Gripsholms Slott, Mariefred, 647 31
+ Google Map
140 kr

Utställningen presenterar tjugofyra migranter till Sverige, från stormaktstid till 1900-talets demokratiska samhälle. Från David Klöcker Ehrenstrahl till Cornelis Vreeswijk.

Läs mer

Sommarboken

7 juni - 21 augusti
Mariefreds Bibliotek

Läs fem böcker under sommarlovet och få en bok i present. Kom in på biblioteket och anmäl dig som berättar vi mer! Har vi bara utlämning just den dagen? Knacka på dörren. För barn 6-16 år.

Läs mer

Sommarlovspåsar

14 juni - 31 juli
Mariefreds Bibliotek

Gillar du att skriva och berätta? Eller kanske rita det du känner och ser? Kom till något av kommunens fyra bibliotek och hämta en påse med inspirerande skrivmaterial. Från 14 juni och så långt lagret räcker. 

Läs mer

Guldbiljetter

14 juni - 31 augusti

Vi kommer att lägga ut 50 biljetter runt om i kommunen under sommaren. Är du en av de lyckliga som hittar en biljett får du en bok i present av oss. Kom in till biblioteket och byt biljetten mot en bok! 

Läs mer

Författarbesök

17 juni, 13:00 - 14:00
Mariefreds Bibliotek

Katarina Genar är författare till många spännande och lite läskiga böcker för barn och unga. Torsdag 17 juni kl. 13.00 får vi träffa henne i ett digitalt författarbesök. Helt gratis att delta. Skicka anmälan till barnbiblioteken@strangas.se så får du en länk några dagar innan. För barn 6-12 år.

Läs mer
juli 2021

Handla lokalt!

1 juli - 28 december

Den 4 november lanseras appen Cityplay i Strängnäs Kommun. Cityplay är belönar dig som handlar lokalt och är enkel att använda. Klicka HÄR för att se en kort informationsfilm hur appen fungerar och tveka inte att höra av dig om du har några frågor till kontakt@imariefred.nu

Läs mer

Utställning Om Orm

1 juli - 31 augusti
Mariefreds Bibliotek

En utställning skapad med inspiration från Sara Villius bok Om Orm. Utställningen är gjord av förskolebarn och visas på alla kommunens fyra bibliotek.

Läs mer

Trafikstart!

3 juli - 31 juli
ÖSlJ

På ÖSlJ kan du göra en historisk resa med äkta ångtåg som är mer än 100 år gamla. Tidtabeller och priser hittar du HÄR.

Läs mer
+ Exportera Listed Events

Facebook

Huvudsponsorer

Dela