Njut av god mat och dryck

I Mariefred finns mycket att välja på när det kommer till god mat mat och dryck. En provsmakningsmeny eller en enkel glass. En kopp nybryggt kaffe med utsikt över slott och sjö, eller mitt på gågatan. På sommaren är utbudet lite större. Men du kan alltid få en god måltid med dryck därtill… Året runt.

Rakstugan KöK & Bar

Små rätter och härligt häng på Mariefreds minsta matställe. Beställ en eller två rätter för en lättare lunch, tre eller fyra om du är mer hungrig eller ta in flera till hela bordet och dela och smaka av varandra. Varmt välkommen!

Gripsholms Värdshus

Kökets målsättning har länge varit att servera en lokalt återspeglad meny, utan krusiduller men med största omsorg tagen när det gäller valet av råvarornas kvalitet och specifika smak.

Kafé Klavér

Välkommen till en harmonisk och avkopplande kafé med utsikt över Mariefred, Mälaren och Gripsholms slott. Här bjuder vi på en god kopp kaffe och hembakade läckerheter året runt.

Annas Hembageri

Annas Hembageri utsågs till årets fikaställe 2015-16 och Sveriges bästa café i White Guide Café 2016-17. Här bakar vi mustigt och gott surdegsbröd och smarrigt kaffebröd på ekologiska och/eller närproducerade ingredienser. Välkomna till oss på Hammarvägen 2.

Slottspaviljongen

Restaurangen är vackert belägen i Lottenlund, mitt emellan Gripsholms Slott och Mariefreds mysiga stadskärna. Passa på att ta med kompisarna eller familjen för en runda minigolf innan middagen!

Två Goda Ting

Välkommen in till vår lilla oas centralt belägen i hjärtat av idylliska Mariefred. När du öppnar dörren möts du av en rad intryck...det doftar av nymalet kaffe, i chokladmaskinen kokas det Spansk choklad som sprider en angenäm doft av mustig mörk choklad. På våra hyllor ryms chokladkakor från kända och okända chocolaterier tillsammans med praliner i fina askar.Telefon 0159-132 50.

Skänken

I Gripsholms Värdshus bakficka Skänken kan du njuta av dagens lunch och under kvällarna av en Steak House-meny.

Strömmingboden

Med fin utsikt över hamnen serveras strömming, sallader, smörgåsar och 24 sorters glass med mera.

Café Blå katten

Café/konditori med hembakat och lättare maträtter, t ex matpajer, sallader och smörgåsar. Sommartid öppnar vi en stor glasskiosk och våffelservering. Du hittar oss på torget i Mariefred. Följ oss på instagram eller facebook för nyheter och se vad som är aktuellt hos oss. Telefon 0159-12110

Mariefreds Hamnkafé

Säsongsöppet kafé med glass, kaffe och fin utsikt mot Mälaren, alla båtar och slottet.

Alba i Mariefred

Telefon: 0159-100 19

Gripsholmsgrillen

Telefon: 0159-100 11
E-post: gripsholmsgrillen@gmail.com

Han i Hörnet Bistro

Telefon: 0159-367 01
E-post: info@hihbistro.se

Taxinge Slott

Telefon: 0159-701 14, 0705-86 21 77

Skottvångs Grufva AB

Telefon: 0158-25900

Facebook

Huvudsponsorer

Dela